sannas favvo

  • 11 Recept

Franska våfflor

Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg
Syrat - löken, myten, legenden

Syrat - löken, myten, legenden

 . Här kommer del 2 i Matrepublikens spänande följetång "Syrat - löken, myten, legenden". Något enklare än det förra receptet men ändå ack så gott
Kroppkakor

Kroppkakor

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott och faktiskt inte så himla svårt att göra heller
Hemmagjord kebab av nötfärs

Hemmagjord kebab av nötfärs

Räcker till 5-6 personer. 1 kg nötfärs. 1,5 msk spiskummin. 3 pressade vitlöksklyftor. 1 ägg. 2 tsk salt. 1 tsk svartpeppar
Kasslergratäng med paprika

Kasslergratäng med paprika

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Ärtsoppa med fläsk

Ärtsoppa med fläsk

Ärtsoppa med fläsk. 4 port. 5 dl gula ärtor. 3 l vatten. 400 g rimmad bog. 1 gul lök. 1 morot. 1 tsk timjan. 1 tsk mejram
Dillsås till lamm och kalv

Dillsås till lamm och kalv

Mina recept går inte in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök mig på åg ni semifinalen i Kockarnas kamp i TV4 igår
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg. 4 port. 500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion