Enkla matjesbakelser med syrad röd lök
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • röd lök, tunt skivad
  • 1 ättika, 12%
  • 1 vatten, kallt
  • 1 salt
  • 1 strösocker
  • 1 naturell färskost
  • 1 crème fraiche
  • 1 matjesfiléer
  • 1 stenbitsrom
  • 1 fast äpple, syrligt
  • 1 gräslök, hackad
  • 1 stora skivor rågbröd, gärna syrligt, av finsk typ och delade i 31. Blanda samtliga ingredienser till syrad röd lök. Låt stå i kylen minst 30 minuter.2. Vispa färskost och crème fraiche hårt med elvisp. Torka av matjesfiléerna med papper, skär 6 fina, tunna bitar till garnering och hacka resten fint. 3. Hacka äpple, blanda med sill i crème fraicheröran. Rör ner hälften av rommen och gräslök. Smaka av med salt och peppar.4. Varva bröd och sillröra, toppa med sillröra. Garnera med sill, rom, syrad röd lök och ev gräslök. TipsServera med kokt ägg eller färskpotatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.