Koka Spaghettoni Barilla i generösa mängder saltat vatten, skölj av dem när de är al dente och rör ned dem med olivpastan, musslornaoch spadet, gräslök och generöst med vitpeppar
Lördag morgon och jag skall göra mig i ordning för en tur till Mat Mässan på Åhaga, det är alltid lika kul och som vanligt blir det säkert några påsar med lite av varje att ta med hem
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Skölj squashen och dela på längden. Ha ner köttfärs, sambal oelek, pressad vitlök och äppelcidervinäger
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen ochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Spritsa olivolja över zucchininoch fördela sedan ut ost- och kryddröran jämt över kvartarna. Det här goda tillbehöret hittade jag där, och det kommer från bloggen Damn Delicious
Lyft ur musslornamed en hålslev och lägg i en djup serveringsskål under tiden. Väldigt enkelt att lyckas med, oslagbart gott och lätt det mest prisvärda skaldjuret som finns
Lightly sprinkle one side of zucchini with salt, then flip, and sprinkle with remaining salt. Make sure not to over roast or zucchini will break during rolling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.