Musslor i vitt vin och grädde Moules marinières
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900-1000 gram blåmusslor
  • 11 schalottenlökar
  • 11/2 vitlöksklyfta
  • 12 msk olivolja
  • 12,5 dl gott vitt vin, gärna fruktigt utan ekfatskaraktär
  • 12,5 dl vispgrädde
  • 10,5 krm vitpeppar
  • 13 msk hackad persiljaSkrapa och tvätta musslorna noga. Släng döda musslor (de som inte stänger sig eller är trasiga). Skala och hacka schalottenlök fint. Skala och pressa vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan någon minut utan att det tar färg. Tillsätt vin samt koka någon minut. Lägg i musslorna och sätt på lock samt koka i 5 minuter. Musslorna ska öppna sig. Ta upp musslorna med en hålslev och lägg i en skål. Släng musslor som inte öppnat sig. Koka ihop spadet ca 5 minuter på högsta värme. Skölj och hacka persilja fint. Tillsätt grädde och persilja och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg i musslorna och vänd runt så de blir varma igen. Strö över persiljan. Servera de kokta musslorna direkt ur kastrullen, i en skål, eller portionsvis i skålar eller djupa tallrikar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.