12,5 dl
gott vitt vin, gärna fruktigt utan ekfatskaraktär
12,5 dl
vispgrädde
10,5 krm
vitpeppar
13 msk
hackad persiljaSkrapa och tvätta musslorna noga. Släng döda musslor (de som inte stänger sig eller är trasiga). Skala och hacka schalottenlök fint. Skala och pressa vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan någon minut utan att det tar färg. Tillsätt vin samt koka någon minut. Lägg i musslorna och sätt på lock samt koka i 5 minuter. Musslorna ska öppna sig. Ta upp musslorna med en hålslev och lägg i en skål. Släng musslor som inte öppnat sig. Koka ihop spadet ca 5 minuter på högsta värme. Skölj och hacka persilja fint. Tillsätt grädde och persilja och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg i musslorna och vänd runt så de blir varma igen. Strö över persiljan. Servera de kokta musslorna direkt ur kastrullen, i en skål, eller portionsvis i skålar eller djupa tallrikar.
Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. Fina färska musslor. Häll på vin, vatten ochgrädde, tillsättfiskbuljongtärningenochtimjan
IngredienserPortioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackadevitlöksklyftor 1/2 l torrt vittvin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- ochpersiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter tillservering Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Om musslornainte är stängda innantillagning prova att knacka på musslan och se om den stänger sig. Och det betyder att vi får ett renare hav ochslipper "blomning"
Lägg iblåmusslornaoch slå över vinet samt, grädden. En av höstens godaste maträtter är Moulesmarinières, de nykokta musslorna smakar underbart gott och det är en rätt som verkligen värmer i höstrusket
Grädde, vittvin, vitlökoch räkor. Rör ihopgrädde, vinochvitlök - tillsätt ex ljus Maizena. Rätten har en tydlig smak av gräddeochvitlökoch laxens goda smak kommer verkligen fram
Tillsättvinochbuljongtärning. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Har länge tänkt att laga en fiskgryta med saffran ochäntligen blev det av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.