1 musselspadPastadeg1.
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och rör ihop degen med hjälp av skaftet på en slev. 2. Ta upp degen ur bunken och arbeta degen smidig på ett mjölat bakbord med hjälp av händerna. Om degen är för hård och torr så tillsätt lite mer ägg, och skulle den kännas klibbig så arbeta bara in lite mer vetemjöl. 3. Låt degen vila övertäckt i kylen minst 30 minuter innan den kavlas ut.4. Kavla degen i en pastamaskin ner till nr 6 i storlek (beroende av vad för pasta du skall göra) och skär den sedan i smala band med skärtillsatsen, eller skär den med kniv till önskad form. Pastan kan tillagas direkt i kokande vatten, ca 1–2 minuters koktid.Musslor1. Rensa musslorna och sortera ut skadade eller döda musslor.2. Hetta upp en kastrull och fräs vitlök och chili i olivolja. 3. Tillsätt musslor, vitt vin och citron. Lägg på lock och koka tills musslorna öppnat sig, ca 4 minuter.4. Ta upp musslorna och sila spadet.Marinerade tomater1. Skiva och dela tomaterna i fina bitar. Lägg i en skål.2. Hetta upp olivolja med korianderfrö, krondill och vitlök. Häll den varma oljan tillsammans med alla kryddor över tomaterna. Smaka av med salt.Zucchini1. Skiva zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Stek gyllene i olivolja. 2. Pressa citronen över zucchinin i den heta stekpannan. Låt vätskan avdunsta i pannan. Salta efter smak.LubbGnid in fisken i lite salt. Koka fisken försiktigt i musselspadet.Kräm på svinmålla1. Koka upp vatten och blanchera svinmållan hastigt, ca 30 sekunder.2. Ta upp svinmållan och lägg den i ett mixerglas eller en skål. Mixa med övriga ingredienser. Smaksätt med salt.ServeringVänd pastan i svinmållakrämen och toppa med marinerade tomater, stekt zucchini, kokt lubb och blåmusslor.
Låt puttra påmedelhög värme tills såsen blir krämig. Lägg den kokta pastan i stekpannan, riv över parmesanosten, rör om väl och smaka av med salt och nymalen svartpeppar
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
När det kokat ihop, slå över i den stora skålen med köttfärsen, bacon ochpastan. Bryn färsen och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över allt i en stor skål
Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant. Blanda krossade tomater med salt, svartpeppar och en gnutta socker
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Hyvla zucchinin i tunna skivor med en osthyvel. Hacka vitlöken och bryn med i stekpannan någon minut
Vi gjorde mangold med olivolja och citron på River café-vis. pappardelle med kaninsås (pappardelle col sugo di coniglio) och kaningryta (coniglio in umido)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.