IngredienserPortioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackadevitlöksklyftor 1/2 l torrt vittvin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- ochpersiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter tillservering Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Om musslornainte är stängda innantillagning prova att knacka på musslan och se om den stänger sig. Och det betyder att vi får ett renare hav ochslipper "blomning"
Lägg iblåmusslornaoch slå över vinet samt, grädden. En av höstens godaste maträtter är Moulesmarinières, de nykokta musslorna smakar underbart gott och det är en rätt som verkligen värmer i höstrusket
Musslor är fantastiskt gott och hur enkla som helst att laga till. När jag såg fina nät med kravmärkta blåmusslori stora affären häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa hem dem, trots att mannen är skaldjursallergiker
Grädde, vittvin, vitlökoch räkor. Rör ihop grädde, vinochvitlök - tillsätt ex ljus Maizena. Rätten har en tydlig smak av grädde ochvitlökoch laxens goda smak kommer verkligen fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.