Smaka av med salt och peppar. Servera med knäckebröd och ost. 500-600 g falukorv1 gul lök8-10 coctailtomater2 morötter1 röd paprika2 vitlöksklyftor (hoppa över om man vill)1 stånd broccoli1 l vatten2 köttbuljongtärningar1 b krossade tomater2-3 msk ketchup1 tsk sambal oelek1 msk torkad timjan1 msk torkad oregano2 dl gräddesalt, svartpepparDela falukorven i mindre bitar och stek i lite smör
Det är så otroligt gott medgratinerade havskräftor. Det var en vanlg torsdag i augusti, och förutsättningarna för att fira med pompa och ståt (och barnfritt) var i stort sett obefintliga
I lördags var vi ute och storhandlade och åt lunch med barnen på restaurang, jättemysigt. Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Denna spiceade jag upp med ingefära och vitt vin som fick koka ihop ordentligt
Dela havskräftorna på längden med en vass kniv. Lägg dem med skalsidan nedåt i en ugnsform. Blanda olivolja, rosmarin, vitlök, chiliflakes med salt och peppar efter smak i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.