Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Fikabuffén på eftermiddagen var otroligt generöst tilltagen med både matiga alternativ som ostpaj, scones och laxsnittar och såklart en hel massa olika söta alternativ
vad du än gillar att smaksätta soppanmed. Lägg i detta i vatten på medelvärme. Lägg sedan i i soppan. serveras med något gott bröd och smakrik ost och även en klick creme freiche
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Mixa eventuellt soppan. Smaka av med lite salt och peppar. Koka dem under lock i en gryta med vatten och buljongtärningar tills de nästan är mjuka, cirka 20 minuter
Blanda ner maizena i soppan under omrörning, tillsätt buljongtärningen och låt koka i några minuter. Om du använder spenat räcker det med att bara hetta upp den
Kärna ur och strimla paprikan och lägg ner den i soppan tillsammans med väl sköljda bönor. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med köttfärs i margarin
Smaka av med salt och peppar. Servera med knäckebröd och ost. 500-600 g falukorv1 gul lök8-10 coctailtomater2 morötter1 röd paprika2 vitlöksklyftor (hoppa över om man vill)1 stånd broccoli1 l vatten2 köttbuljongtärningar1 b krossade tomater2-3 msk ketchup1 tsk sambal oelek1 msk torkad timjan1 msk torkad oregano2 dl gräddesalt, svartpepparDela falukorven i mindre bitar och stek i lite smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.