Salta och peppra laxen och vänd runt i sesamfrön. Med barn kan det dessutom vara så att man efter bara ett par dagar är sugen på att avskaffa hela sommarlovet eftersom de bråkar så nästan håret ryker
Lägg nudlar på tallrik och toppa sedan med salladsingredienser, marinaden, laxen och chilimayo. Förbereda nudlarna ) blanda med sesamolja, tamarisoja, salt, peppar)
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna. Efter en helg med strålande väder och grillning på både fredagen och lördagen så blev det asiatiskt till söndagsmiddag
Salladen blandade jag med en god dressing och toppade medlaxkuber och salta jordnötter. Asiatisk nudelsallad medlax4 portioner 400 g laxfilé1 pkt glasnudlar2 morötter2 avokado1 burk svarta bönor1/2 gurkaBlandad sallad0,5 dl salta jordnötterSaltPepparDressing4 msk rapsolja1 lime (saften)Några droppar sesamolja1 msk fisksås3 cm ingefära (riven)1 vitlöksklyfta1/2 chilifrukt (finhackad)1 tsk sockerGör så härBörja med att blanda ingredienserna till dressingen,låt den stå och dra i minst 10 minuterSkär laxen i kuberSalta och peppraStek laxen så den får fin färg runt omKoka nudlarna enligt förpackningen och låt svalnaStrimla morötter och gurka tunt med en potatisskalareGröp ur och tärna avokadonBlanda nudlar, bönor, avokado och salladRör sist i dressingenLägg upp på tallrik och toppa medlax och jordnötterReceptet hittade jag Här 4 portioner. 400 g laxfilé
Börja medlaxen. Så jag skaffade mig en påse, gick rätt så försiktigt ut mängdmässigt då jag hört att sichuanpepparn kan vara jättestark och gjorde en jättegod laxrätt
Den som vill kan självklart servera laxenmed dressingen som en sashimi. Vi hade lax kvar och vid utrensningen av skafferiet hittade jag ett paket sjögrädsnudlar och en påse algsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.