Fisk

Fisk

Grillad laxsida med romsås

Grillad laxsida med romsås

Grilla på indirekt värme, dvs lägg birketterna utmed sidorna på grillen och fisken i mitten på gallret

Limeräkor

1 fiskbuljong tärning. 1. Skala räkorna,tvätta limen, riv skalet på hela frukten och pressa saften ur halva
Rostad lax i ugn med sparris

Rostad lax i ugn med sparris

Sätt ugnen på 175°. Skala och skiva löken. Finhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen noga i ljummet vatten
Citronmarinerad fänkål och lax

Citronmarinerad fänkål och lax

Citronmarinerad fänkål och lax. Jag hittade ett recept på citronmarinerad fänkål i senaste numret av tidningen Matkärlek och kände direkt att jag var tvungen att testa det
Piggvar med smält smör och pepparrot

Piggvar med smält smör och pepparrot

Piggvaren är en klar favorit ibland plattfiskarna. Eftersom fisken är mild och rejäl i köttet är den precis som hälleflundra perfekt i kombination fin potatis, nyriven pepparrot och skirat varmt smör
Rödbetsgravad lax

Rödbetsgravad lax

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg laxsida 1 dl salt 2 dl strösocker 4 krm svartpeppar 1 kruka(or) färsk dill 1 st citron(er) 2 st rödbeta(or) , okokta Köp receptet
Torsk med kaviarsås

Torsk med kaviarsås

Denna fiskrätt är lätt att göra och kan förberedas i god tid. Det är alltid lika gott med fisk. Lägg fisken på löken, pressa över lite citron och salta

Krabbkakor med salsa

1. Sila bort vattnet från krabbköttet. Lägg köttet en bunke. Blanda majsmjöl och bakpulver och blanda ner med ägget
Enkel fisksoppa med morötter och ärter

Enkel fisksoppa med morötter och ärter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram vit fisk 125 gram lax 1 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk olja 2 msk tomatpuré 2 st morot 2 msk skaldjursfond 7 dl vatten 1 krm salt 1 saffranextrakt 1 dl gröna ärter 2 dl grädde 1 krm cayennepeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Italiensk torsk i panna

Italiensk torsk i panna

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 0,5 st purjolök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 100 gram soltorkade tomater 100 gram tomat(er) 240 gram svarta oliver , utan kärna 1 msk olivolja 0,5 tsk torkad timjan 0,5 tsk torkad oregano 1 dl matlagningsvin vitt 1 dl vatten 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 25 gram Mat