Fisk

Fisk

Ugnsbakad lax med fetaost

Ugnsbakad lax med fetaost

Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Krydda med salt och peppar och droppa över citronsaft
Pestolax med citronbroccoli

Pestolax med citronbroccoli

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen med skinsidan nedåt i en lätt smord ungsfast form. Riv av skalet från citronen med hjälp av ett zestjärn
Feta- & tapenadegratinerad laxsida

Feta- & tapenadegratinerad laxsida

De hade ett specialerbjudande på hel laxsida här om veckan. Istället för samma gamla vanliga dill- & citronlax så ville vi göra något nytt
Torsk med pepparrot, brynt smör och ärtpuré

Torsk med pepparrot, brynt smör och ärtpuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ärtpurén 400 gram gröna ärtor 0,5 dl crème fraiche 0,5 msk pepparrot , riven 2 krm salt 1 salt Fisk 600 gram torskfilé 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Tillbehör 600 gram färskpotatis(ar) 1 dl pepparrot , riven 70 gram Mat & Bak smör 0,5 st citron(er) 2 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Ingredienser Portioner. 4 4 portionsbitar lax (à 125 g) 1 vitlöksklyfta 1 msk finhackad färsk ingefära 1/2 tsk farinsocker 1 tsk salt 2 dl vispgrädde rivet skal av 1/2 lime färskpressad juice av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Fisksoppa med fänkål och saffran

Fisksoppa med fänkål och saffran

Häll ner tomater, grädde, vatten och fiskfond. 11½ msk fiskfond. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g laxfilé 200 g torskfilé 1 liten purjolök ½ fänkål 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 pkt saffran, 0,5 g ½ tsk stötta hela fänkålsfrön 1 burk krossade tomater, ca 400 g 2½ dl Arla Köket® vispgrädde 5 dl vatten 1½ msk fiskfond ev ½ tsk saltSkär fisken i bitar. 1Koka upp och lägg ner fisken
Pasta med tonfisksås och kapris

Pasta med tonfisksås och kapris

500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja

Fetalax med ärtpuré

Gott. Och fina färger. 2 portioner 2 portionsbitar lax 50 gram fetaost 1/2 kruka basilika 400 gram frysta ärtor 1 örtbuljongtärning 1 msk vitt vin 3-4 msk creme fraiche salt och peppar Mosa ost och finhacka basilika
Lax i kokosmjölk med bulgur

Lax i kokosmjölk med bulgur

Lax i kokosmjölk. 13 msk olja. 2 vitlöksklyftor. 2 tsk sambal oelek. 1 stor röd lök. 4 styckfrysta laxfiléer. 1 zucchini