Fisk

Fisk

Lax i kokosmjölk med bulgur

Lax i kokosmjölk med bulgur

Lax i kokosmjölk. 13 msk olja. 2 vitlöksklyftor. 2 tsk sambal oelek. 1 stor röd lök. 4 styckfrysta laxfiléer. 1 zucchini
Hälleflundra med ugnsstekta betor

Hälleflundra med ugnsstekta betor

En vacker rätt för öga och gom. 4 personer. 4 bitar hälleflundra på ca 175g/styck. 4 stora gulbetor. 4 stora polkabetor
Osso Bucco på torsk

Osso Bucco på torsk

Tina fisken enligt förpackningens anvisningar. Har du ett helt fiskblock så skär det i portionsbitar. Bryn fisken i lite olivolja på båda sidorna
Grillad laxsida med romsås

Grillad laxsida med romsås

Grilla på indirekt värme, dvs lägg birketterna utmed sidorna på grillen och fisken i mitten på gallret

Limeräkor

1 fiskbuljong tärning. 1. Skala räkorna,tvätta limen, riv skalet på hela frukten och pressa saften ur halva
Rostad lax i ugn med sparris

Rostad lax i ugn med sparris

Sätt ugnen på 175°. Skala och skiva löken. Finhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen noga i ljummet vatten
Citronmarinerad fänkål och lax

Citronmarinerad fänkål och lax

Citronmarinerad fänkål och lax. Jag hittade ett recept på citronmarinerad fänkål i senaste numret av tidningen Matkärlek och kände direkt att jag var tvungen att testa det
Piggvar med smält smör och pepparrot

Piggvar med smält smör och pepparrot

Piggvaren är en klar favorit ibland plattfiskarna. Eftersom fisken är mild och rejäl i köttet är den precis som hälleflundra perfekt i kombination fin potatis, nyriven pepparrot och skirat varmt smör
Rödbetsgravad lax

Rödbetsgravad lax

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg laxsida 1 dl salt 2 dl strösocker 4 krm svartpeppar 1 kruka(or) färsk dill 1 st citron(er) 2 st rödbeta(or) , okokta Köp receptet