Fisk

Fisk

Italiensk torsk i panna

Italiensk torsk i panna

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 0,5 st purjolök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 100 gram soltorkade tomater 100 gram tomat(er) 240 gram svarta oliver , utan kärna 1 msk olivolja 0,5 tsk torkad timjan 0,5 tsk torkad oregano 1 dl matlagningsvin vitt 1 dl vatten 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 25 gram Mat
Rostad blomkål med varmrökt lax

Rostad blomkål med varmrökt lax

) För övrigt så är rökt lax än så länge vinnare hos mig när det kommer till den godaste fisken. Den här rätten föll mig verkligen i smaken, blomkål är grymt underskattat
Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Blanda fisksås, rörsocker samt limesaft till sockret löst sig. Vietnamesisk torsk med krispig sallad4 port700 g torskrygg, i 4 jämnstora bitarVietnamesisk sås (nuoc nam)2 msk fisksås2 msk rörsocker2 lime, saft av1 klyfta vitlök1 röd färsk chiliSallad1 klyfta vitlök1 tumstor bit ingefära3 msk japansk soja1 rödlök1 morot2 pak Choi1 rejäl näve böngroddar1 rejäl näve färsk bladspenat4 salladslökar, i tunna skivor1 bunt koriander, hackad1 dl jordnötter, grovhackadesalt och nymalen svartpepparneutral matolja, att steka i1. Salta och peppra fisken lätt, stek sedan i ca 2-3 minuter per sida

Jennie Walldéns Thai fish Cakes

Tillsätt fisksås, morötter, gurka och chili och ställ åt sidan. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare
Fjällröding med stuvad blomkål och bacon

Fjällröding med stuvad blomkål och bacon

Dra ut benen ur filéerna eller be fiskhandlaren att göra det. Salta fisken och lägg den över citronen, ringla lite rapsolja över och täck med plastfilm
Stekt ris med lax och ingefära

Stekt ris med lax och ingefära

4 Sojasås 3 msk japansk soja 1 msk asiatisk fisksås 1 msk sesamolja 4 ägg 1/2 msk neutral olja 5 dl strimlad grönkål 4 finskurna salladslök 2 rivna vitlöksklyftor ca 2 msk neutral olja 2 dl tinade frysta gröna ärter 8 dl kokt ris Till servering ca 200 g skivad kall- eller varmrökt lax 1/2 - 1 dl gari (inlagd ingefära) färsk koriander skivad salladslök rostad lök eller sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Fisk meunière med brynt smör

Fisk meunière med brynt smör

Rensa och skölj fisken. Håll fisken varm i ugnen. Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret
Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis

Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 800 g rödspätta 1/2 tsk salt 1 krm peppar 250 g broccoli 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1 burk hummersoppa (à 295 g) 1 1/2 dl grädde 1 äggula Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca

Häll oljan från tonfisken i en stekpanna. Tillsätt tonfisken och finfördela den i röran och tillsätt hackade oliver
Ostcrème med kalixlöjrom och smetana

Ostcrème med kalixlöjrom och smetana

Fort var den helgen gjord. Den här veckan laddar vi för muntliga nationella prov och att antal möten. See you on the other side
Laxpasta med broccoli och gräslök

Laxpasta med broccoli och gräslök

4 250 g broccoli 4 port pasta (gärna mezze maniche) 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde 1 1/2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1 fiskbuljongtärning 4 port laxfilé (à 125 g) salt peppar 20 g färsk gräslök 1/2 förp plommontomater (à 500 g) 1/2 förp cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan