Nu är jag inte alls sugen på sallad längre. Tillsätt kycklingbitarna och även majsen tillsoppan. Den stora fördelen är att det blir en lunch till fyra personer på bara en kycklingfilé
Ett bra sätt att spara buljonger och fonder är att frysa in dem i istärningslådor och ta fram eftersom att tina i soppor, såser eller att värma till en kopp buljong
Gott att strö över olika sallader. Jag brukar blanda ett "fröströssel" som jag har på matbröd av olika slag1 dl pumpakärnor 1 dl solroskärnor 1 dl skalade sesamfrön ½ dl flingsaltAllt blandas och förvaras i kylskåp till nästa bak
Rör om tills osten smält. Servera soppan med bröd. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Om inte till frukost så är dessa scones underbara att servera tillsoppa. Dela degen i två bitar och tryck ut till två plattor, på skärbräde eller bänkskivan
Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Dagens lunch blev dock en förenkling - istället för att steka kött åt vi salladentill sådan skivad rostbiff som man kan köpa färdig i butik
Rör tills det är löst. Häll i resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Kavla ut till en rektangel ca 0,5 cm hög. Sänk värmen till 200 trader efter ca 10 minuter och grädda då i ca 20 minuter till
Salladtill grillat. som du snabbt vänder ihop med en enkel dressing till det grillade. Då vill jag tipsa om en enkel och mättande sallad med massa nyttigheter,
Mixa alla ingredienser i en blender eller i en matberedare i någon minut. I morse var jag på nyhetsmorgon och inspirerade med grillsåser och goda GI salladertill sommarens alla grillpartyn – hoppas att ni kikade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.