Toppa med sillen och rödlöken. Garnera med klippt gräslök, dillvippor och nymalen svartpeppar. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i 3–4 centimeter breda bitar
Precis en sådan ljuvlig skapelse är vad vi har till er idag här i Mårtenssons kök, ett laxsmörrebrödmed en fantastisk god västerbottensoströra, ruccolasallad, citron och en klick rom på toppen som kronan på verket
Blanda äppelcidervinäger och socker i en skål och rör tills sockret smält (eller lägg i en kastrull på spisen och brassa på värmen så går det snabbare)
Rökt makrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Små smörgåsar överrösta av goda påläggmed rena smaker i härliga kombinationer. Mackorna fungerar perfekt till lördagslunch med en öl och snaps, men även som ett matigt tilltugg att bjuda middagsgästerna på i väntan på middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.