Precis en sådan ljuvlig skapelse är vad vi har till er idag här i Mårtenssons kök, ett laxsmörrebrödmed en fantastisk god västerbottensoströra, ruccolasallad, citron och en klick rom på toppen som kronan på verket
Jag vill helst bara ligga under täcket men med en massa ”måsten” så går det inte riktigt. Med barnen hemma under lovet så innebär det en massa extra måltider, främst luncher
Jag använde goudaost men det fungerar med vilken hårdost som helst. Skär skivor med en osthyvel och lägg på en plåt med bakplåtspapper (jag fick 16 bitar). Krydda med svartpeppar (eller annan krydda som föredras) grädda i 200 grader i 8-10 min
Ingredienser Portioner. 4 5 kokta ägg 1 liten rödlök 1 dl lättkaviar 1/2 dl lätt crème fraiche 3 msk skuren dill + lite till garnering peppar 4 kokta potatisar grovt bröd Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Krydda med salt. Garnera med lökringar och gräslök. Smöra brödet. Befria ålen från skinn och ben. Dela den på längden och lägg 2 strängar ål över brödet
Blanda samman lök och pickles med majonnäs (godast är att göra egen), dijonsenap och curry. Ska ni laga till något gott i helgen kan jag tipsa om den här godbiten - smörrebröd toppat med panerad halloumi, remouladsås och picklad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.