Man kan beskriva smörrebröd som en smörgås med ofantligt mycket pålägg. Stek lökarna i smör på medelvärme till fin färg, strö över socker mot slutet och smaka sedan av med salt och peppar
Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Vår - eller, i ärlighetens namn min mans krömiga potatssallad, har så klart inte någonting alls gemensamt med sådana obehagliga produkter
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. Hetta olja i en stekpanna, pensla filéerna med rökarom, salta och peppra och stek krispiga på båda sidor
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Hacka hasselnötterna och blanda med vinägern och oljan. Sallad av röktmakrill, ägg, salladslök, västerbottensost och hasselnötsvinägrettVårsmaker i en lättlagad och läcker sallad
Servera med brödet och vattenkrassen. Ta bort skinnet från makrillenoch dela den i bitar. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät röra
Rökt torsk medpepparrotskrämoch vattenkrasse. Smaka av med salt och för över i en spritspåse. Jag tänkte dela med mig av en uppskattad förrätt från Hammenhögs Gästgivaregård
Röktmakrill serverar jag gärna med färska rödbetoroch pepparrot. En fördel medrökt fisk är att den smakar mycket så du behöver inte lika många gram/person som när du köper färsk fisk
Bröd, babyspenat, lax, avokado, svamp och toppa till sist medpepparrotskrämen. Börja med att blanda samtliga ingredienser för brödet med en stavmixer, hetta sedan upp en stekpanna med kokosolja och häll i smeten – platta ut den med stekspaden och stek i några minuter på vardera sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.