Vispa ner det rumstempererade smöret och smaka av med salt och peppar. Jag hade aldrig hört talas om den här såsen innan jag såg såg ett avsnitt av Sveriges mästerkock och en av de tävlande hade lagat beurreblanc
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1/2 dl torrt vitt vin 2 dl grädde 75 g rumsvarmt smör salt och peppar citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Serveras med valfria primörer ev örtkrutonger färska örter. musslor12 pilgrimsmusslor (utan romsäck och med muskeln bort pillad) matolja färsk timjan färsk rosmarin vitlök
Lägg upp fisken med stompet, purjolöken och beurreblanc på tallrikar och servera direkt. dels resten av det brynta smöret från purjolöken samt några klickar rumstempererat smör att komplettera med för en bra konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.