Matklubben.nu
Sveriges bästa hemmakockar!

Sveriges bästa hemmakockar!

Recept från Matklubben.se
Lättlagade skinkrullar

Lättlagade skinkrullar

Rulla in oststavarna i skinkskivorna och lägg dem i en ugnsform. Blanda grädde, chilisås och mjöl och häll det över
Heta räkor på mitt vis

Heta räkor på mitt vis

Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök, chili och sambal oelek i olja i en kastrull ca 1 min
Oreo cheesecake truffles

Oreo cheesecake truffles

Kör cookies i en hushållsmaskin till smulor. (Du som ej har det kan lägga dem i en plast påse och sedan täcka påsen med en handuk och slå med en brödkavel till smulor)

Potatispannkaka från Svensbyn

Ugnsvärme 225 grader. Börja med att göra pannkakssmeten. Blanda ägg och salt i en bunke. Tillsätt vatten och mjölk och rör om
Linssoppa

Linssoppa

Börja med att hacka potatis, morötter och löken i mindre bitar. Fräs sedan dem i kastrullen i cirka 10 min ( tänk på att potatisen ska mjukna )

Kladdkaka med mint

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål. Smörj en form gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker

Enkel fiskgratäng

Tina torskfilén. Blanda lök och kräftost med creme fraiche. Lägg fisken i en smord ugnssäker form, krydda med citronpeppar och salt

Inbakad dessertost

Sätt ugnen på 225 gr. Kavla ut smördegsplattorna till ca 15x15 cm. Dela ostarna och lägg på. Vik om degen till knyten, som till wienerbröd, och nyp till skarvarna

Gotländska ugnsstrull

Värm mjölk och honung till 37 grader, blanda i jäst och rör om. Tillsätt mjöl och salt och knåda till en smidig deg
Kenta´s getostmacka

Kenta´s getostmacka

Ugn 250º. Kantskär brödskivorna och tag eventuellt ut runda kakor med mått. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite smör

Avokado- och melonsalsa

Skala och kärna ur avokado och melon. Mixa fruktköttet tillsammans. Pressa saften ur limen, skala och finhacka vitlöksklyftan och tillsätt det
Tomtar

Tomtar

Vispa ihop ägget, socker, margarin, salt, vaniljsocker och keso. Knåda in vetemjöl blandat med bakpulver

Kolakräm

Lägg burken i en stor kastrull med kallt vatten. Se till att den är ordentligt täckt av vatten. Koka upp och sänk värmen

Vattenmelonsorbet

1. Passera melonen i en matberedare, häll sedan i sockret och blanda i 30 sekunder. 2. Koka sakta upp melonen tillsammans med kanelstången, rör runt så att sockret smälter
Chokladmarmorerade maränger

Chokladmarmorerade maränger

Vispa vitorna, hälften av sockret och ättiksspriten tills smeten är fast. Vänd ner resten av sockret. Blanda ckokladsåsen med kakaon, så den blir trögflytande

Svennes viltgryta

Lägg grytbitarna i en kastrull med kallt vatten. Koka ca 40 minuter. Skumma av och rör om då och då. Under tiden, hacka lökarna, strimla purjon och tärna rotsellerin

Farmor Marias äppeltårta

Sätt ugnen på 200 grader. Koka ihop socker och vat­ten på medelhög värme tills blandningen är gyllenbrun

Gratinerad frukt

Skala, kärna ur och skär frukten i cm-stora bitar och druvorna i halvor. Blanda alltsammans i en skål. Tillsätt starkvin eller cider

Jättegod sirapslimpa

1. Smält smöret och blanda med filmjölk. Värm till fingerljummet, max 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt
Marmorerad cheescake

Marmorerad cheescake

Lägg müslin i en plastpåse och grovkrossa med en brödkavel. Häll over i en skål och blanda ner de hackade rostade hasselnötterna

Rödspättgryta

Skölj filéerna och torka dem noga. Salta och peppra på dom och låt dom ligga och vila en stund. Under tiden hackar du dillen och blandar den med det kalla smöret