Matklubben.nu
Sveriges bästa hemmakockar!

Sveriges bästa hemmakockar!

Recept från Matklubben.se
Lättlagade skinkrullar

Lättlagade skinkrullar

Rulla in oststavarna i skinkskivorna och lägg dem i en ugnsform. Blanda grädde, chilisås och mjöl och häll det över

Fusk kycklinggryta

Skär kycklingen i tärningar, och stek. Hacka/pressa vitlöken, ha i den i kycklingen. Skala och finhacka tomaten

Bakad potatis med kräftstjärtar

Hacka kräftstjärtarna. Blanda övriga ingredienser. Stick små hål i skalet på potatisen. Lägg dem i en glasskål med ett par droppar vatten i

Apelsin och limepaj

Krossa eller mixa sönder kexen. Smält margarinet och häll det över kexsmulorna och blanda ihop till en fast massa
Potatisgratäng med färskost

Potatisgratäng med färskost

Smörj en ugnssäker form med oljan. Varva potatisen med lök och klicka ut osten samt krydda mellan varje lager med salt och svartpeppar
Fisk i god sås

Fisk i god sås

Fräs den skivade purjon och paprikan mjukt. Rör ner crème fraiche, grädde och buljongtärning. Låt koka upp

LCHF-Kex

Sätt ugnen på 150 grader. Kör mandel, linfrö, sesamfrö och fiberhusk till mjöl i en mixer. Blanda detta med äggen och det smälta smöret

Vegetarisk pytt i panna

Fräs rotsakerna i fettet ca 5 minuter, tillsätt squash, paprika, lök, svamp och örtsalt och stek några minuter till

Dadel- och jordnötsbollar

Mixa allt i en matberedare eller mixer, tillsätt en skvätt vatten för att göra massan mer rullbar. Forma till små bollar och rulla bollarna i kokosflingor

Mini Chocolate Pecan Muffins

Vispa ägg, äggvitor och socker tills det är luftigt och ljust gult. Smält smör och choklad i mikrovågsugn

RÖDINGFILÉ

*Stek rödingfilén med salt & peppar ngn minut på varje sida. Häll på vinet & grädden. Låt puttra i ca 10 min

Vitkålsallad

Strimla vitkålen, blanda 1 påse grekisk dressing med vatten och olja häll den över vitkålen, tillsätt svartpeppar efter smak
Choklad Bars

Choklad Bars

Smält smör och 100 g choklad. Grov hacka nötterna. Blanda alla ingredienserna. Plasta en form på ca 20x 20 cm

Potatissallad med gurka och chili

Skala potatisen och koka den i saltat vatten. Var försiktig så den inte kokar sönder. Slå bort vattnet och låt potatisen svalna
Viltgryta/köttgryta med gin

Viltgryta/köttgryta med gin

Strimla eller tärna köttet. Krossa enbär, vitpeppar och svartpeppar. Bryn köttet i smör samt olja i omgångar, strö lite kryddor i smöret samt oljan innan du lägger i köttet, kryddornas smak växer fram lite bättre då man hettar upp dem i pannan

Libanesiska köttbullar

Skala lökarna och riv dem fint. Skölj myntan och persiljan och ta av bladen från kvistarna. Torka bladen torra i en handduk och hacka eller klipp bladen fint
Het kyckling med dip

Het kyckling med dip

Sätt ugnen på 225°. Blanda samman marinaden i en plastpåse eller skål och lägg ner kycklingklubborna. Se till att det kommer marinad runt alla bitar och låt marineras i ca 1 timme

Lammstek med gorgonzola

Sätt ugnen på 175 gr. Putsa steken. Vik upp köttet och krydda insidan med salt, peppar och lite paprikapulver

Sås - Dressing eller BBQ-sås

Blanda samman alla ingredienserna i en skål och låt stå i kylen någon timma innan serveringen 1½ dl rapsolja
Tomatcurd

Tomatcurd

Skålla och skala tomaterna. Dela och kärna ur dem. Mixa med tomatpuré. Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalen och pressa ur citronsaften

Vaniljparfait med ginspetsad lingonsås

Vispa äggulor, florsocker och grädde pösigt med elvisp. Smaksätt med vaniljsocker. Fördela i 4 portionsformar och ställ i frysen minst 4 timmar