Sjötunga Walewska - Icakuriren
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st fil
  • 12 dl vatten
  • 12 dl vin
  • 1 fiskfond
  • 12 krm salt
  • 12 dl vitt vin
  • 12.5 dl vispgrädde
  • 11.5 msk hummerfond
  • 1 spad
  • 11.5 msk konjak
  • 11 st hummer
  • 1 tryffel
  • 14.5 st potatis
  • 11 st äggula
  • 11.5 msk smör
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 16 st fil (eller rödtunga) 2 dl vatten 2 dl vin torrt vitt fiskfond (från flaska) 2 krm salt Hummersås: 2 dl vitt vin 2 dl vatten 2.5 dl vispgrädde 1.5 msk hummerfond (från flaska) spad från fiskkoket 1.5 msk konjak Garnityr: 1 st hummer färsk eller djupfryst, kokt tryffel lätt stekta färska champinjoner Pommes duchesse (potatismos): 4.5 st potatis t 1 st äggula 1.5 msk smör eller margarin salt vitpeppar nymalenSkala, koka och mosa (med elvisp eller potatisstöt) eller pressa potatisen. Rör i äggulan och smöret. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Skölj fiskfiléerna helt kort och låt dem rinna av.
  • 1 Koka upp vatten, vin, fond och salt i en låg vid kastrull. Rulla ihop filéerna och lägg dem i det varma spadet med skarven ner. Sjud rullarna sakta på svag värme cirka 8 minuter, eller tills de precis bara vitnat rakt igenom.
  • 1 Ta upp fiskrullarna och låt dem rinna av. Spara kokspadet och koka ihop det till hälften.
  • 1 Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat eller två ugnståliga tallrikar. Spritsa eller klicka potatismoset runt om, eller vid sidan av fisken.
  • 1 Såsen: Koka upp vin, vatten, 2 dl av grädden, hummerfond och det sparade fiskkokspadet. Låt det hela koka ihop till ungefär hälften. Smaka av med konjak. Vispa 1/2 dl kvarvarande grädde och blanda i såsen.
  • 1 Häll såsen över fisken på fatet eller tallrikarna. Gratinera snabbt i 275 grader, i mitten av ugnen, så att potatismoset blir lite brunt överst.
  • 1 Klyv hummern, knäck klorna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.