Spritsa eller klicka potatismoset runt om, eller vid sidan av fisken. 1fiskfond. 16 st fil (eller rödtunga) 2 dl vatten 2 dl vin torrt vitt fiskfond (från flaska) 2 krm salt Hummersås. 5 msk hummerfond (från flaska) spad från fiskkoket 1. 1Skölj fiskfiléerna helt kort och låt dem rinna av. 1Ta upp fiskrullarna och låt dem rinna av. Koka upp vin, vatten, 2 dl av grädden, hummerfond och det sparade fiskkokspadet. 1Häll såsen över fisken på fatet eller tallrikarna
Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
4 Pumpapuré 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g) 1/2 rotselleri (à 350 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1 - 2 msk vitvinsvinäger ev salt Torsk 2 vitlöksklyftor 4 bitar torskryggfilé (à 150 g) 4 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 1/2 dl rostade hasselnötter 2 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Tillsätt grädde, fiskfond och dijonsenap och låt det få ett uppkok. Strö det knaperstekta sidfläsket över fisken och servera tillsammans med kokt potatis och sugar snaps