Fisk

Fisk

Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

13 dl fiskbuljong alt. 1Lägg fisken i en form med en termometer och sätt in i ugnen. 800 gram hälleflundra
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratängsås 3 msk margarin 4 tsk citron(er) , saften 1 krm vitpeppar 2 krm salt 2 st ägg , gulan 4 msk grädde 0,5 tärning(ar) fiskbuljong 2 msk dill 1,5 dl vatten 2 dl mjölk 3 msk vetemjöl 100 gram räkor , skalade Potatismos 0,5 tsk salt 1 st ägg , gulan 0,5 krm vitpeppar 1 gram margarin 0,5 dl mjölk 500 gram potatis(ar) Tillagning av fisk 2 krm salt 400 gram fiskfilé(er) 0,5 msk margarin , Till formen Till servering 1 odefinierad sallad Köp receptet Näringsvärde Kcal
Sjötunga Walewska - Icakuriren

Sjötunga Walewska - Icakuriren

Spritsa eller klicka potatismoset runt om, eller vid sidan av fisken. 1fiskfond. 16 st fil (eller rödtunga) 2 dl vatten 2 dl vin torrt vitt fiskfond (från flaska) 2 krm salt Hummersås. 5 msk hummerfond (från flaska) spad från fiskkoket 1. 1Skölj fiskfiléerna helt kort och låt dem rinna av. 1Ta upp fiskrullarna och låt dem rinna av. Koka upp vin, vatten, 2 dl av grädden, hummerfond och det sparade fiskkokspadet. 1Häll såsen över fisken på fatet eller tallrikarna
Pepparrotsfisk i ugn

Pepparrotsfisk i ugn

Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Pankopanerad laxfilé

Pankopanerad laxfilé

Sätt in fisken i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Jag lagade pankopanerad laxfilé och till den serverades potatismos, sparris och en kall räksås
Ost- & citrusöverbakad långa

Ost- & citrusöverbakad långa

Skär överbaket i cm-tjocka skivor och lägg på fisken. Bränn av med en ”crème-brulee-brännare” tills den smälter ned över fisken och får fin färg
Salmalax med tillbehör

Salmalax med tillbehör

240 g salmalax. 11 mogen mango. 11 ask blandade cocktailtomater. 11 knippe koriander. 12 schalottenlökar
Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter

Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter

4 Pumpapuré 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g) 1/2 rotselleri (à 350 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1 - 2 msk vitvinsvinäger ev salt Torsk 2 vitlöksklyftor 4 bitar torskryggfilé (à 150 g) 4 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 1/2 dl rostade hasselnötter 2 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ugnsbakad torskrygg med bacon

Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. Krydda fisken med salt och svartpeppar och lägg i en ugnsform
Gräddpocherad torsk med knaperstekt bacon

Gräddpocherad torsk med knaperstekt bacon

Tillsätt grädde, fiskfond och dijonsenap och låt det få ett uppkok. Strö det knaperstekta sidfläsket över fisken och servera tillsammans med kokt potatis och sugar snaps