Sjötunga Walewska
svensksmak.se
svensksmak.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g sjötungsfilé (om ni inte filear själv, be fiskhandlaren att han spar skrovet och koka buljong på det när ni kommer hem; det går med tärning, men om ni nu ändå ska slå på stort…)
  • 2 tsk citronsaft
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 1½ dl stark fiskbuljong
  • 1 msk smör + 1 msk mjöl
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1-2 msk smör
  • salt och en aning cayennepeppar
  •  
  • TILLBEHÖR OCH GARNITYR
  • pommes Duchesse (spritsat potatismos, se recept nedan)
  • 4 lättkokta champinjonhattar
  • 4 tryffelskivor (nu börjar det bli knepigt)
  • 4 bitar hummer (stjärt och klor)
  •  
  • POMMES DUCHESSE
  • 12 medelstora potatisar av mjölig sort
  • 2-3 msk smör
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen (helst) vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.