12 st
schalottenlökar 1 msk smör 800 g sjötungsfiléer eller rödtungsfiléer 2 dl vin torrt vitt 2 dl fiskbuljong av tärning Sås: 2 msk smör 3 msk vetemjöl 3.5 dl fiskspad 1 st äggula 1 dl grädde salt och peppar Pommes Duchesse: 10 st potatis av mjölig sort 2 msk smör 2 st äggulor 2 msk grädde salt och peppar Garnera med: 1 st hummer eller 100 g kräftstjärtar 11 st champinjoner dill tryffel ev Ugn: 250°Pommes Duchesse: Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen. Pressa eller mosa potatisen och blanda den med smör, äggulor och grädde. Smaka av med salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse med tyll.
1 Skala
och hacka löken och fräs den blank och mjuk i en traktörpanna med smör. Vik ihop filéerna och lägg dem i pannan. Häll på vin och buljong, och sjud fisken under lock i ca 3 minuter. Ta upp fisken med hålslev och lägg den på ett ugnsfast fat. Sila och spara fiskspadet.
1 Sås:
Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med fiskspad och koka upp under omrörning. Låt såsen koka i ca 3 minuter. Vispa äggula och grädde i en skål och tillsätt till såsen under omrörning. Nu får inte såsen koka mer. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
1 Spritsa
moset i toppar runt om längs formens kant. Gratinera i övre de-len av ugnen tills moset får färg, ca 10 minuter. Garnera med hummerbitar eller kräftstjärtar, dill, smörstekta champinjoner och ev hyvlad tryffel.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.