Sjötunga  Walewska
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • 11 msk smör
  • 1800 g sjötungsfiléer
  • 12 dl vin
  • 12 dl fiskbuljong
  • 12 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 13.5 dl fiskspad
  • 11 st äggula
  • 11 dl grädde
  • 1 salt och peppar
  • 110 st potatis
  • 12 st äggulor
  • 12 msk grädde
  • 11 st hummer
  • 111 st champinjoner
  • 1 dill
  • 1 tryffel
  • 12 st schalottenlökar 1 msk smör 800 g sjötungsfiléer eller rödtungsfiléer 2 dl vin torrt vitt 2 dl fiskbuljong av tärning Sås: 2 msk smör 3 msk vetemjöl 3.5 dl fiskspad 1 st äggula 1 dl grädde salt och peppar Pommes Duchesse: 10 st potatis av mjölig sort 2 msk smör 2 st äggulor 2 msk grädde salt och peppar Garnera med: 1 st hummer eller 100 g kräftstjärtar 11 st champinjoner dill tryffel ev Ugn: 250°Pommes Duchesse: Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen. Pressa eller mosa potatisen och blanda den med smör, äggulor och grädde. Smaka av med salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse med tyll.
  • 1 Skala och hacka löken och fräs den blank och mjuk i en traktörpanna med smör. Vik ihop filéerna och lägg dem i pannan. Häll på vin och buljong, och sjud fisken under lock i ca 3 minuter. Ta upp fisken med hålslev och lägg den på ett ugnsfast fat. Sila och spara fiskspadet.
  • 1 Sås: Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med fiskspad och koka upp under omrörning. Låt såsen koka i ca 3 minuter. Vispa äggula och grädde i en skål och tillsätt till såsen under omrörning. Nu får inte såsen koka mer. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
  • 1 Spritsa moset i toppar runt om längs formens kant. Gratinera i övre de-len av ugnen tills moset får färg, ca 10 minuter. Garnera med hummerbitar eller kräftstjärtar, dill, smörstekta champinjoner och ev hyvlad tryffel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.