Häll i de kokta gulaärtorna och bred över potatismoset. Sätt ugnen på 200 grader. 4 dl gulaärtor, kokta. 6 dl torkade gulaärtor som du blötlägger och kokar själv
Stek på medelvärme i olja tills de mjuknar. Mixa de blötlagda gulaärtorna med en stavmixer eller blender, det ska bli lite som en färs så mixa inte för mycket
Lägg på plåt, ringla över olja, salt och örter. Lägg blötlagda kikärtor, löken, hackad persilja, salt, peppar, spiskummin, buljongen, sriracha/sambal oelek och jordnötssmör i en mixer
Forma till små biffar och stek på medelvärme i lite olja tills de fått en gyllene yta på båda sidor. Koka havreriset i rikligt med vatten och halva buljongtärningen i 13 min
Louise och jag står och huttrar på Jupitergatan i Lund, väntar på Skåne expressen som ska ta oss till Sjöbo och sedan vidare ut till Louises hus i Tolånga
Stek bollarna på medelhög värme i rikligt med olja. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Sila av ärtorna och lägg ärtorna i en kastrull fylld med saltat vatten
När jag läste hos Tina om hennes falafflar gjorda pågulaärtor, insåg jag hur befängt det är att vi inte använder oss mer av denna goda, inhemska baljväxt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.