Vill ni ha ett bra recept på pitabröd att lägga falafeln i finns det här. Andra goda tillbehör är syrad rödkål (återkommer med recept på det), saltgurka (ett måste
Som vego är ju falafelett måste i receptboken. Hemligheten för den perfekta konsistensen är att köpa torkade ärtor, vilket innebär att de behöver stå i ett dygn i vatten
De smakade minst lika gott som vanliga falafel, men jag skulle ha blötlagt ärtorna lite längre (de låg bara över dagen, borde varit ett dygn) och mixa finare nästa gång
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. Inget som jag kan eller vill gå in på här, men jag har känt mig ganska låg och gått in i min egen lilla bubbla, samtidigt som jag avverkat vardagens sysslor
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget pådetta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Falafel. Engagerar man dem i matlagningen är chansen större att de smakar på maten
Bröd påett kick. Ta ut, dela eventuellt och avnjut med smarriga pålägg. Ost och seitanskinka blev det på mina mackor, plus lite smör och krispiga grönsaker såklart
Låt kikärterna rinna av i ett durkslag. Bikarbonat gör att falafeln fluffar upp vid friteringen. Tänk på att de sväller nästan tre gånger sin storlek, så ha i mycket vatten
Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. 1 l gula kantareller. 1 l gula kantareller 50 g rotselleri, tärnad 2 schalottenlökar, hackade 1 klyfta klyfta, hackad 1 krm timjan 3 msk torr sherry 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 3 dl mjölk 2 dl grädde salt och peppar smör, att steka i
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.