Jag är verkligen ingen fena på att laga mat. Storebror brukar påpeka att jag inte är så bra på att laga mat men att jag är bra på att fiska och att steka pannkakor
Därför tänkte jag att kanske även ett recept på en aningens lyxigare variant med bland annat rödvin och chipotle också skulle kunna bli väl mottaget ute i era stugor
Till biffarna på bilden åt vi hemgjorda potatisklyftor som var rester från dagen före samt en stor sallad med blandade grönsaker, bland annat grillad majs som är så gott
Samma sak gäller med kryddningen, ibland tillsätter jag en gnutta spiskummin (falafel - tada. Jag trodde inte att det skulle vara möjligt för en sån som mig, som ständigt tänker på mat, att helt plötsligt glömma bort och äta och ta en tallrik fil istället för att laga middag
För några veckor sedan blev jag bjuden på den här varianten med kikärtor och quinoa (och mycket mer. Jag älskar hela grejen med vegetariska biffar och är nästan alltid på jakt efter nya recept att prova
STek dem ca 4 minuter på varje sida i lite matfett. Skala lök och vitlök. Hacka det fint. Fräs det i lite matfett tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg
Stek bollarna på medelhög värme i rikligt med olja. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. Sila av ärtorna och lägg ärtorna i en kastrull fylld med saltat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.