Det funkar jättebra och jag tycker den här falafeln blir godare än den gjord påkikärtor. Lägg försiktigt falafelpå plåten eller brickan och ställ den i frysen
En god sås att ha till blandar du enkelt på tahini, pressad citron och grekisk yoghurt. Mal ner ärtorna tillsammans med grönsakerna och kryddorna med hjälp av en mixerstav
Häll i de kokta gulaärtornaoch bred över potatismoset. Börja med skala potatisen, skär i stora bitar och koka i rejält med saltat vattens tills de är mjuka
De smakade minst lika gott som vanliga falafel, men jag skulle ha blötlagt ärtorna lite längre (de låg bara över dagen, borde varit ett dygn) och mixa finare nästa gång
När jag läste hos Tina om hennes falafflar gjorda pågulaärtor, insåg jag hur befängt det är att vi inte använder oss mer av denna goda, inhemska baljväxt
Stek på medelvärme i olja tills de mjuknar. Mixa de blötlagda gulaärtorna med en stavmixer eller blender, det ska bli lite som en färs så mixa inte för mycket
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Grönkål har många hälsofördelar och innehåller massvis med vitaminer, mineraler och aminosyror
4 400 g falukorv 400 g färsk gnocchi 3 msk smör 150 g skuren grönkål 1 dl rostade hasselnötter 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Till servering riven parmesanost grovkornig senap Lägg till i inköpslistan
Sås på gröna ärtor. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys. Gör såsen precis före servering så att ärtorna behåller sin fina färg
Lägg torskfiléerna på en bädd av grönkåloch rödlök. Stek grönkålen torr i stekpanna, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta rödlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.