Bönor Ärtor Linser

Bönor Ärtor Linser

Vårgrön ärtsoppa

Vårgrön ärtsoppa

1. Koka upp vatten och buljong, tillsätt lök och ärter. 2. Låt koka 5 minuter, häll i grädde och mixa till slät konsistens
Chokladtårta på bönor

Chokladtårta på bönor

Kör bönorna i matberedare tillsammans med tre av äggen, vaniljextrakt, stevia och salt till en jämn smet
Ärt- och pepparrotskräm

Ärt- och pepparrotskräm

Skala och riv pepparroten. Mixa ärter, smetana, dijonsenap och pepparrot till en kräm i en matberedare
Mer från SVT recept

Mer från SVT recept

gula linser. liten gul lök. olivolja. vatten. salt. svartpeppar, nymald. spiskummin. bladpersilja  (blir ca 0,5 dl finhackad)
Torkade Kikärtor

Torkade Kikärtor

Torkade baljväxter som bönor, ärtor och linser måste blötläggas och kokas innan man äter dem. Blötlägg kikärterna i rikligt med vatten (en del kikärter – tre delar vatten) i 8-24 timmar
Marinerade bönor och kikärtor

Marinerade bönor och kikärtor

Förslagsvis svarta bönor, vita bönor, kidneybönor, black-eye bönor, flageoletbönor, sojabönor, mungbönor, kikärtor eller puylinser