Dessert

Dessert

Kanelbullesemla

Kanelbullesemla

4  st  Svenska Kanelbullar2  dl  gräddeFlorsockerMandelmassa. 0,5  dl  sötmandel0,5  dl  florsocker0,5-1  msk  vatten
Fryst hallon- och marängtårta

Fryst hallon- och marängtårta

Ingredienser Portioner. 14 bitar Botten 4 äggvitor 1 tsk citronjuice 2 dl strösocker Hallongrädde 3 dl vispgrädde 200 g frysta hallon 1 dl kvarg (10 %) 2 äggulor 1 dl florsocker Garnering 2 lime (skalet) 1 ask färska hallon Lägg till i inköpslistan
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Ingredienser 1 kg hjortron 500 gram syltsocker , eller strösocker Köp receptet
Citronpaj

Citronpaj

Inte för att vara den, men nu får snön gärna smälta bort. Vi fick majväder i april och aprilväder i maj
Italienska biscotti

Italienska biscotti

Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och hela mandlar. Smula försiktigt i mandelmassan och få samman till en deg med hjälpav vispat ägg
Marängkrisptårta

Marängkrisptårta

4 st äggvitor 3 dl strösocker 3 dl vårgårda puffat rostat ris eller Rice Krispies (rispuffar)
Kung Oscars läckra tårta

Kung Oscars läckra tårta

Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner mandelmassan. Rita 2 rundlar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper
Marmelad av rabarber, vanilj och kardemumma

Marmelad av rabarber, vanilj och kardemumma

Hej min vän,. Hur mår du. Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis. Lyllos mig. Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över
Rabarberpaj

Rabarberpaj

ca 5 rabarberstjälkar. 1-1,5 dl socker. 1 msk potatismjöl. Skala rabarbern. Skiva och lägg den i botten av en ugnsfast pajform
Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl
Rabarberkaka med citronfrosting

Rabarberkaka med citronfrosting

Publicerat i Baka, Dessert, Fest, Recept Etiketter Baka, Kaka, Kardemumma, Rabarber 21 ma. 0Rabarberkaka med citronfrosting 21 maj, 2017 Av Louise