Dessert

Dessert

Ischoklad

Ischoklad

När jag var liten gjorde man ischoklad med blockchoklad och härdat kokosfett i de där silvirga paketen
Hallon och saltlakritsmarshmallows

Hallon och saltlakritsmarshmallows

Ingredienser Portioner. ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren i bitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötter Persikosmak 160 g halverade persiko gelegodis 2 dl rostad kokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodor och grönpeppar 25 grönagrodor gelegodis (i bitar, ca 200 g) 2 tsk mortlad torkad grönpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Biskvier med apelsin

Biskvier med apelsin

mandelmassa, grovriven. 1äggvitor. 1strösocker. 1vaniljsocker. 1citron eller apelsin, rivet skal. 1smör, rumstempererat
Toscabakelse

Toscabakelse

150 g mandelmassa. 11 ägg. 12 tsk vetemjöl. 10,5 tsk bakpulver. 135 g mandelspån. 13 msk strösocker. 150 g smör
Punschparfait med havreflarn

Punschparfait med havreflarn

3 äggulor. 13 msk florsocker. 1ca 180 g likörfyllda praliner. 13 dl grädde. 175 g smör. 11 dl strösocker. 11 dl havregryn
Mandelkakor med kokossocker

Mandelkakor med kokossocker

De kan ätas till likör, te eller espresso men används också ofta i desserter. Lite hälsosammare kakor av amaretti-typ, naturligt glutenfria och utan mjölkprodukter, sååå goda
Clementinpannacotta

Clementinpannacotta

Ingredienser Portioner. 6 Clementinpannacotta 3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft) 3 gelatinblad 4 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1/2 tsk vaniljpulver Solroskrokant 25 g smör 3/4 dl strösocker 1 dl solrosfrön Garnering 2 clementiner 50 g mörk choklad färsk mynta Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Cantucci med saffran och apelsin

Cantucci med saffran och apelsin

Kakorna härstammar från Prato i Toscana och där, precis som på många andra platser i Italien, är cantucci ett populärt avslut på en måltid, och serveras ofta tillsammans med vin santo - ett sött dessertvin
Mandelmassa – grundrecept

Mandelmassa – grundrecept

200 g sötmandel. 3 bittermandlar. 2½ dl florsocker. 1 äggvita. Receptet gäller för 250 g 200 g sötmandel 3 bittermandlar 2½ dl florsocker 1 äggvita
Havreflarn – grundrecept

Havreflarn – grundrecept

75 g Arla® Svenskt Smör. 12 dl havregryn. 11 dl rårörsocker. 12 msk Arla Köket® vispgrädde. 12 msk ljus sirap
Killevipper

Killevipper

3 äggvitor. 1 tsk vaniljsocker. 3 dl socker
Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ingredienser Portioner. 8 4 dl vispgrädde 4 ägg 2 dl socker 400 g färskost finrivet skal av 1 1/2 apelsin 150 g pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Karamelliserade päron med ädelost

Karamelliserade päron med ädelost

Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 50 g flagad mandel 2 stora päron (gärna conference) 2 msk flytande honung 140 g ädelost 5 pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Enkla julcookies med tomteskum

Enkla julcookies med tomteskum

1 förpackning (500 g) färdig pepparkaksdeg. 1 förpackning skumtomtar. 1 förpackning (500 g) färdig pepparkaksdeg 1 förpackning skumtomtar