Dessert

Dessert

Chokladmousse med vuxensmak

Chokladmousse med vuxensmak

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram mörk choklad , (70 %) 3 msk grädde 3 st ägg , delade i vitor och gulor 1 odefinierad citronsaft , några droppar 1 krm salt 1 msk socker 1,5 msk Cointreau , Alt
Superenkel chokladmousse

Superenkel chokladmousse

1. Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Vispa ner nötkräm i hälften av grädden, vänd ner resterande grädde
Chokladdröm (chokladmousse)

Chokladdröm (chokladmousse)

1. Koka upp grädde och vanilj, låt dra en stund och värm upp igen. 2. Häll grädden i 3–4 omgångar över chokladen och rör under tiden tills den smält
Chokladsås

Chokladsås

Ingredienser Portioner. 4 1 msk smör 1 1/2 msk kakao 1 msk sirap 3 msk socker 1 dl grädde Lägg till i inköpslistan
Camillas sötsyrliga citruspaj

Camillas sötsyrliga citruspaj

Pajskal125 g smör, rumsvarmt 4 dl vetemjöl 1 dl florsocker 2 äggulor. 1Fyllning10 äggulor, stora 2 burkar kondenserad mjölk sötad (à 397 g) 1 apelsin, ekologisk 1 grapefrukt, ekologisk
Ernsts kladdkaka på svarta bönor

Ernsts kladdkaka på svarta bönor

1 förp färdigkokta svarta bönor (à 380 g) 75 g rapsolja, eller smält smör 3 ägg 1,5 dl rörsocker, eller strösocker 1 dl kakao 1,5 tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl valnötter, grovt hackade
Semmelpaj

Semmelpaj

Hej på er,. Måndag, ny vecka idag och jag vill dela med mig av ett nytt, underbart gott recept. Det är ju någon form av hysteri varje år när det kommer till semlor
Knäckig toscakaka med äpple

Knäckig toscakaka med äpple

100 g smör. 12 st ägg. 11. 5 dl strösocker. 11 tsk bakpulver. 12 dl vetemjöl. 10. 5 dl mjölk. 11 st äpple. 11 msk maizena
Rombrûlée

Rombrûlée

Sätt ugnen på 125°. Vispa samman gulor, 1 dl strösocker, rom och vispgrädde. Du ska inte vispa för mycket
Glufstårta

Glufstårta

Sätt ugnen på 125grader vispa äggvitor med ättikan till hårt skum. vänd ner socker och vispa tills massan är styv