Så här gör du. 30 minuter. Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå och svälla i en timme
Grädda våfflorna gyllenbruna. Klassisk våffla med en klick lättvispad grädde och färska hallon♥. Du behöver4 portioner125 g smör2 dl mjölk4 dl vetemjöl2 ägg1 tsk bakpulver2 dl kallt vattenVispgräddeFärska hallon/blåbärFlorsockerGör såhärSmält smöret och låt det svalna
På själva kanelbullens dag härom veckan kunde jag inte bärga mig, jag var tvungen att få baka lite. Denna gång utav en annan tappning är vad jag gjort tidigare
Ingredienser Portioner. 6 3 1/2 dl iskallt vatten 50 g färsk jäst 2 msk olja 1/2 msk salt 10 dl mjöl extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600 g) Lägg till i inköpslistan
Småkakor som smälter i munnen. 60 stDu behöver150 g smör4,5 dl strösocker1,5 dl rapsolja2 msk vanilinsocker1 tsk hjorthornsalt5 dl vetemjölGör så härRör samman smör och strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.