Kommer ni ihåg de friterade rispapperna jag gjorde för någon vecka sedan. Du behöver egentligen inte fylla rispapperna med någonting alls - bara salta dem och krydda dem med paprikapulver när de har friterats så har du världen godaste snacks
Här har vi en räksallad som rullas i rispapper, en variant av sommarrullar men som jag har anpassat för 5. 3 rispapper (22 cm). Lägg varje rispapper i blöt ca 3 sek, fyll sedan med räksalladen och några remsor gurka. 2 räksallad med rispapper dök först upp på À la Michelle. 3 rispapper (22 cm)
Kombinationen krispigt, men ej tungt, friterat rispapper med len, rå lax och lite fräschör från härliga grönsaker och en välsmakande majonnäs är oslagbar
Fyll en stor stekpanna med ljummet vatten så går det lätt att doppa hela rispapper i den. Rispapper. Lägg rispapper på en fuktig handduk med mönstrade/skrovliga ytan upp
Rispapperrullar är aldrig fel. Rispapperrullar är utsökt fingerfood för en varm sommarkväll. Rispapperrullar (räkna med 3 st per man som förrätt) Rispapper (hittas i välsorterade matbutiker/asiatiska butiker t. Salladsblad Mungbönsgroddar Mynta Koriander Thai basilika Risnudlar (räkor, svamp, tofu, lax, oxfilé) Marinera räkorna och shiitake svampen (svampen behöver marineras i några timmar, räkorna kan serveras direkt) Strimla tunnt alla grönsaker och lägg på ett fat med de övriga ingredienserna Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet, skölj under kallt vatten när de kokat klart Koka upp vatten i en stor kastrull (som rymmer ett rispapper) Lägg en fuktig duk på arbetsytan (detta gör att rispappret inte klibbar sig fast) Doppa ett ark åt gången i det varma vattnet (akta fingrarna) tills arken mjuknat, lägg arken på den fuktiga duken, fyll och rulla Jag brukar börja med örterna, då ser det fint ut när man rullat dem klart Lägg den färdigt rullade rullen på en tallrik, under en fuktig duk Servera direkt eller förvara i kylskåp under en fuktig duk i högst ett par timmar Jordnötssås (ca 1,5 dl)4 msk jordnötssmör (utan tillsatt socker, t
Köp vanligt rispapper från ex. Det här är så himla gott och fräscht och man kan variera innehållet precis som man vill, så därför blir det inget recept på den här rätten utan mera lite olika förslag på vad man kan ha i dom
Här kommer ett suveränt recept på vårrullar gjorda med rispapper, perfekt om man käkar glutenfritt. Lägg rispapper i blöt i kallt vatten tills dom blivit mjuka
Om du istället fyller rispapper med salladen får du färska vårrullar för snarare sex personer, eller 8-10 förrätter. Doppa ett rispapper i taget, cirka 30 sekunder i hett vatten
Servera dom sedan med en vitkålssallad, lite soyaoch thai sweet chili sauceDetta rispapper använde jag till vårrullarna, går att köpas i en asiatisk butik
Rispapper. Under semestern är det lätt att tappa sina rutiner och efter Vansbrosimmet lyckades jag dra på mig en förkylning, så senaste veckan har jag varken varit speciellt aktiv eller orkat laga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.