Servings. 4. Cook Time. 10 Min. Ranchdressing. Guacamole med dill. 5 Min. Marinad till grillad lax med vitlök. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter. Låt vila i 20 minuter och dela sedan i 3 delar och kavla ut på ett
Lägg upp rispappernapå et tserveringsfat/skärbräda. Om inte, så hittar ni det receptet på denna länk, men jag har egentligen använt mig av samma koncept idag - bara ändrat lite på storlek och fyllning
Strö över en nypa vaniljpulver på varje friteratrispapper och upprepa tills du friterat allt. Från en följare på Instagram fick jag tipset om grapefrukt
Ta upp med en tång och låt rinna av på hushållspapper. Kombinationen krispigt, men ej tungt, friteratrispapper med len, rå lax och lite fräschör från härliga grönsaker och en välsmakande majonnäs är oslagbar
Stek dem snabbt med lite olja på båda sidorna och lägg dem i en handduk för att hålla dem varma. Fäst ev med tandpetare och lägg dem på en tallrik med skarven nedåt
Värdparet vi bor hos har tagit åt sig detta med hull och hår och bjöd på vegetarisk fish tacos gjord på halloumi i fredags, vilket jag dessutom passade på att ta steget längre och veganisera en egen batch av while we were at it
Bygg varje toastada med friterat tortillabröd i botten, sen peasefärs, guacamole, salsa, smulad rökt tofu, färsk koriander och sedan srirachasås på toppen
Riv osten på den fina sidan av rivjärnet. Doppa varje kycklingbit i först äggen och sen i ost och jordnötsblandning och lägg sen på en plåt med bakpapper på
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Dela de på mitten så de inte blir lika höga, då går det mycket fortare att fritera
Fritera i en fritös eller stor gryta i 180°C olja, mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på ca 1 min. Fritera 2-4 min eller tills dom har fått en fin gyllene färg och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper
Pressa över saften från 1-1,5 lime (beroende på limens storlek) och rör även ner 1,5 msk rapsolja. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.