Rostade rödbetor med fetaost
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor
  • 1150 gram fetaost
  • 13 klyftor vitlök (valfritt)
  • 12 msk rapsolja eller olivolja
  • 10,5 tsk timjan
  • 11 krm saltSätt ugnen på 200 grader - vanlig eller varmluft. Skala och skölj betorna. Skär betorna i lika stora bitar förslagsvis klyftor (6 klyftor per beta), 1 cm breda skivor eller 2x2 cm kuber. Skala och dela vitlöksklyftorna i grova bitar. Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. Lägg betorna samt vitlök i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och timjan. Rosta betorna i 25 minuter (vanlig ugn) eller ca 20 minuter (varmluft) i mitten av ugnen. Ta ut och vänd runt. Smula över fetaosten och rosta i 15-20 minuter till. Servera betorna varma, ljumma eller kalla. Kan också förberedas innan, förvaras i kylen och värmas till servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.