500 gram
betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor
1150 gram
fetaost
13 klyftor
vitlök (valfritt)
12 msk
rapsolja eller olivolja
10,5 tsk
timjan
11 krm
saltSätt ugnen på 200 grader - vanlig eller varmluft. Skala och skölj betorna. Skär betorna i lika stora bitar förslagsvis klyftor (6 klyftor per beta), 1 cm breda skivor eller 2x2 cm kuber. Skala och dela vitlöksklyftorna i grova bitar. Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. Lägg betorna samt vitlök i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och timjan. Rosta betorna i 25 minuter (vanlig ugn) eller ca 20 minuter (varmluft) i mitten av ugnen. Ta ut och vänd runt. Smula över fetaosten och rosta i 15-20 minuter till. Servera betorna varma, ljumma eller kalla. Kan också förberedas innan, förvaras i kylen och värmas till servering.
Späd kontinuerligt med buljong och blanda ner svampen efter halva koktiden. Låt den stå i ett par minuter och blanda därefter snabbt i mascarpone (den får inte koka) med luftiga tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.