Lägg upp och servera med brynt smör ochrostade pinjenötter. Rostade pinjenötter. Grönsparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära
Hacka lök ochvitlök fint. stor vitlöksklyfta. rostadeoch hackade hasselnötter. grönsparris. Tillsätt sparrisen (ej knopparna) och låt den fräsa med en kort stund på medelvärme
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Skär av nedre delen på sparrisenoch koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Åh en grönsallad också. Jag smaksatte även min bönotto medvitlökoch soltorkade tomater. Sedan penslade jag dem med lite olja, vitlök, citron, salt & peppar
Smakerna av underbart god av vitlökochparmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Idag blev det lite genomgång i frysen, hade en påse kycklingfilé som var perfekt till middag, grön chili i växthuset, parmesan som jag måste göra slut på, vitlök finns alltid, hade även salladslök och av detta blev det ”Kycklinggratäng medgrön chili vitlökochparmesan”
Du kan koka majrovan och njuta av den med en stor klick smör och salt, men också skiva den riktigt tunt och ha den som sallad med en dressing på citron, olja och färska örter
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper, lägg dem med skalsidan nedåt och strö över riven parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.