idetorka och dåligt med energi har det varit några dagar. Därav min frånvaro här på bloggen. Men idag tänkte jag bjuda på en enkel formrätt som har några år på nacken, så en av huvudingredienserna har lyckats utgå ( läs creme fraiche med med blue cheese)
Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
. Nu är det riktigt kyligt ute om morgnarna, fick skrapa bilen idag. Barnen har inte riktigt koll på att det är kallt utan huttrar när den varma jackan glömdes på kroken
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
Ha ju alldelens glömt bort att visa vad vi fick smaka på tjejfesten som jag va på förra helgen. Jag ha helt klart fått en ny favorit när det gäller paj och det är paj med brieost i
Så var det dags för paj igen. Hade en ledsen bit brieost och lite hängig salami i kylen för ett tag sen som behövde komma till användning, och vad passade då bättre än att göra en krämig paj
Då var det helg igen då. Trevligt med alla dessa kortveckor. Vi har haft två väldigt lugna och sköna dagar och resten av helgen kommer antagligen att fortsätta i samma tecken