Jag har fortfarande min farmors gamla gutjärnspanna på besök här hemma. Jag har så många planer för den - då jag inte har en stekpanna jag kan ställa i ugnen i Milano tänkte jag passa på här
Halloumi med stekta nudlar och grönsaker (2 personer). 2 st. portioner nudlar. 1-2 st. halloumi med chili. 400 gram blandade grönsaker såsom tomat, morot, broccoli, blomkål och lök
Låt tomaterna stå tills de är väl rostade, det kan ta ytterligare 10-15 minuter. Ta fram två ugnsfasta formar som får plats bredvid varandra i ugnen, den ena gärna lite större än den andra
Tvätta de gröna bladen och slå av vattnet Toppa spetskålen med yoghurtsås, nötter och gröna blad. 1-2 spetskål. 13 msk rostade nötter. 11-2 spetskål 2 buntar gröna blad (vattenkrasse, ruccola, ätbart ”ogräs” och blommor) 3 msk rostade nötter 4 skivor surdegsbröd 3 msk olivolja salt. 1Tahiniyoghurt1 dl fet yoghurt (tex grekisk) 0,5 tsk vitlök, riven 1 citron 1 msk tahiniDela spetskålen i 4 klyftor, salta på snittytan och ringla på lite olivolja. Ställ i ugn och låt rosta spetskålen i ca 30 minuter, den ska gärna får rejält med färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.