Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabotten med blomkål som huvudingrediens. Den här gången fick det bli en vegetarisk pizza på min citronmarinerade ostronskivling, röd och grön paprika, tomater, svarta oliver, skivad vitlök, oregano, valnötter och buffelmozzarella
Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
Dela tomaterna. Ja ni ser, det finns inget traditionellt överhuvudtaget med den här falafeln. Lägg på avokadoröran, falafelbollarna, morötterna, purjolöken och tomaterna
Både smak och konsistens är ruskigt likt originalet (maken tyckte till och med att det kändes lite fel att äta morotslaxen eftersom det kändes som att äta riktig lax)
Varje onsdag och fredag lagar vi mat med våra elever och vi försöker alltid lära dom något nytt. Idag lagade vi en gryta från Zambia med kål och jordnötssmör
Mixa dem i mixer till med salt, svartpeppar och lite mer olivolja. Blanda paprikahalvor (gärna röda) med några hela vitlökskvistar, färsk rosmarin, salt och svartpeppar samt olivolja i ugnen på 225° tills de blivit mjuka och fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.