Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Skriv ut recept 1 spetskål
Tvätta de gröna bladen och slå av vattnet Toppa spetskålen med yoghurtsås, nötter och gröna blad. 1-2 spetskål. 13 msk rostade nötter. 11-2 spetskål 2 buntar gröna blad (vattenkrasse, ruccola, ätbart ”ogräs” och blommor) 3 msk rostade nötter 4 skivor surdegsbröd 3 msk olivolja salt. 1Tahiniyoghurt1 dl fet yoghurt (tex grekisk) 0,5 tsk vitlök, riven 1 citron 1 msk tahiniDela spetskålen i 4 klyftor, salta på snittytan och ringla på lite olivolja. Ställ i ugn och låt rosta spetskålen i ca 30 minuter, den ska gärna får rejält med färg
Servera fisken med de rostade grönsakerna. Lägg spetskålen för sig och blanda det övriga. 500 g spetskål. 500 g torskfilé 300 g kålrot 2 morötter 2 sötpotatisar, små 1 fänkål, liten 500 g spetskål 1 rödlök 1 msk timjan, finhackad 1 schalottenlök, finhackad 1 citron, saften 2 dl vispgrädde 1 dl basilikablad, strimlade olivolja salt svartpeppar
Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostade chili och vitlökspotatis. Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt
Färdigrostad. Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. Det hade varit skönt att kunna skriva att allt är klart, men så är inte fallet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.