Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Skriv ut recept 1 spetskål
Häll på grädden och låt koka ihop i några minuter (medan du dukar t. Smaka av med lite salt o peppar. Börja med lite currypasta och öka på eftersom så att du får rätt styrka och smak på din maträtt
Ugnsrostade grönsaker och fetaost. Vi har ju inte någon odling, om vi inte räknar paprikan som Håkan odlat i köksfönstret och som envisas med att hålla sej vid liv fortfarande, däremot har vi turen att ha en kär vän som gärna delar med sej av sin odling
Toppa med den stekta kålen och dom ugnsrostade betorna. UGNSROSTADE BETOR. Det blev en hel del godsaker, bland annat röd spetskål, någon form av krispig kål som liknar en högre variant av pakk soy, gul – och rödlök, morötter och betor
Testade något nytt med sötpotatis idag istället för att bara ugnsrosta dem så gjorde en puré med créme fraiche och parmesanost och till det en sallad med chévre och valnötter
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Missade du nötlukten när du rostade hasselnötter så är det omöjligt här. Bryt av en bit som blivit lite brynt av ugnsvärmen och känn hur den milda kålsmaken blandas med sälta från flingsalt och lite sötma från smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.