4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
rostadgrönkål med kikärter, bulgur och tzatsiki. GRÖNKÅLSPLÅT MED BULGUR OCHROSTADE KIKÄRTER. Skär bort den grova stammen i mitten av varje grönkålsbladoch skär resterande i breda strimlor lite slarvigt
Riv vitlöken och skalet på citronen, pressa ut citronjuicen och blanda med tahini och yoghurt. Tvätta de gröna bladen och slå av vattnet Toppa spetskålen med yoghurtsås, nötter och gröna blad
Fisk och skaldjur. Jag hade en sötpotatis liggande i kylskålpet som jag slängde ner bland den vanliga potatisen (kylskåpsrens ni vet) och det gav purén en fin färg, du kan naturligtvis utesluta den helt om du hellre vill det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.