Nakenkornsrisotto med shiitake 5 dl nakenkorn (eller vetekorn av någon sort) 2 schalottenlökar (eller 3-4 salladslökar) 2 klyftor vitlök 125 g shiitakesvamp (eller champinjon) 3 msk smör, till stekning 1 lagerblad 4 dl vitt vin 1 l buljong 2 msk smör, till stekning 2 dl ost, riven 2-3 libbstickeblad 125 g grön sparris, späd örtsalt peppar www.koket.se
Gratinerad blomkål med salsa verde och ris 1 kg blomkål 1 grön paprika 1 gul lök, stor 0,5 jalapeño 2 klyftor vitlök 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen spiskummin 1 burk hela konserverade tomater (à 400 g) 2 dl vegansk ost, riven 3 msk rapsolja salt peppar www.koket.se
Koka rödbetor till förrätt 16 färska rödbetor, jämnstora salt vatten 150 g smör, rumsvarmt citron, pressad, efter smak färska örtkryddor (efter smak) www.koket.se
Rostad spetskål Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kålen och skaka av den. Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor. Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform receptfavoriter.se
Fried rice med broccoli och sesam 6 ägg, stora 1 krm salt 1 msk sesamolja 8 salladslökar, tunt skivade 1 broccoli, grovt hackad 4 klyftor vitlök, finhackade 2 dl gröna ärtor 8 dl kokt ris, kallt (japanskt eller jasminsris) 5 msk japansk soja 2 msk sesamolja 2 msk sesamfrön, rostade vitpeppar, nymalen neutral rapsolja, till stekning ev sriracha www.koket.se
Indisk palak bowl med halloumi 600 g fryst bladspenat, tinad 3 klyftor vitlök 4 cm färsk ingefära, skivad 2 gröna chilifrukter, skivad (mild) ev vatten 4 klyftor vitlök, finhackade 1 gul lök, finhackad (stor) 75 g smör 1 tsk malen gurkmeja 2 tsk chilipulver 2 tsk garam masala 2 tomater, finhackade 1 tsk strösocker 1 dl vispgrädde ev 1-2 dl vatten 500 g halloumiost 1 citron, i klyftor salt www.koket.se
Rostade salta mandlar Ingredienser Portioner. 4 dl 2 dl vatten 4 tsk salt 200 g oskalad sötmandel Lägg till i inköpslistan www.ica.se