Enkelt gott och grillat med hängmörad ryggbiff, klyftpotatis och svampsås. Ryggbiff. Lägg i ugnssäker form och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt
Salta och peppra ryggbiffsskivorna ordentligt och stek sedan i smör på båda sidor. Sätt även in tomaterna med lite olivolja på, i ugnen och låt rosta tills de får lite färg
1 kg ryggbiff salt svartpeppar. 1 kg ryggbiff salt svartpeppar. Bearnaisesås1,5 dl vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 1 gul lök, grovt hackad 300 g smör 3 äggulor 1 kruka persilja, grovt hackad tabasco chilipulver
Rostas är en god köttbit och stekt spetskålmed chili är riktigt gott till. Smula ner osten i crème fraichen och blanda ihop med honung och rosmarin, smaka av med salt och peppar
Tvätta de gröna bladen och slå av vattnet Toppa spetskålenmed yoghurtsås, nötter och gröna blad. Riv vitlöken och skalet på citronen, pressa ut citronjuicen och blanda med tahini och yoghurt
Skär upp ryggbiffen i fyra skivor och krydda dom med BBQ kryddan. Skala vitlöksklyftorna och mixa dom tillsammans med bladpersiljan, när allt är finfördelat så lägg i smöret och fortsätt att mixa, det är bra att mixa en längre tid så att smöret blir fluffigt då använder man inte lika mycket
Det finns inget bättre än en helt vanlig grillad ryggbiffmedrostad potatis och en bea. Ta ut ryggbiffenoch låt den stå i rumstemperatur, krydda på båda sidorna med havssalt och malen svartpeppar
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.