Rostad blomkålsgryta med curry
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g blomkål
  • 12 msk olivolja
  • 1 salt, peppar
  • 11 burk majskorn, 400 g, avrunnen
  • 11 stor gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 msk currypulver
  • 12 msk garam masala
  • 11 msk spiskummin
  • 13 msk smör & rapsolja
  • 11 tsk finriven ingefära
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 12 1/2 dl grönsaksbuljong på tärning
  • 1 Kokos-, banan- och solrosfröströssel
  • 1 KorianderbladGör kokos-, banan- och solrosfröströssel av torkad banan, kokosflingor och solrosfrö.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Ansa blomkålen och dela den i buketter.
  • 1 Lägg buketterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tillagningstiden.
  • 1 Fräs currypulver, garam masala och spiskummin i smör & rapsoljan i en gryta ca 1 minut. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs under omrörning ca 3 minuter. Rör i tomatpurén och fräs ca 1 minut. Häll i kokosmjölken och buljongen. Koka upp och sjud grytbasen ca 10 minuter. Smaka av.
  • 1 Blanda i majs. Vänd ner den rostade blomkålen. Koka upp grytan och sjud den ytterligare ca 3 minuter eller tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt.
  • 1 Garnera med korianderblad. Servera med strösslet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.