Musslor med curry, rostad kokos och jordnötter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
  • 0,5 fänkål, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade
  • 3 dl vitt vin (torrt)
  • 1 sats musselbuljong (se recept ovan)
  • 2 citrongräs, krossat
  • 4 limeblad
  • 2 tsk salt
  • 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade
  • 1 schalottenlök, skalad och hackad
  • 1 äpple, rött sköljt, urkärnat och finskuret
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl musselbuljong
  • 2 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl fisksås
  • salt
  • 0,5 limefrukt, zest och juice
  • 20 g jordnötter, saltrostade och krossade
  • 10 g kokos, saltrostade och rostad
  • 1 salladslök, finstrimlad
  • Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt)
  • Blåmusslor1 sats musselbuljong (se recept ovan) 2 citrongräs, krossat 4 limeblad 2 tsk salt 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade
  • Curryn1 schalottenlök, skalad och hackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 1 äpple, rött sköljt, urkärnat och finskuret 1 msk röd currypasta 2 msk rapsolja 2 dl musselbuljong 2 dl kokosgrädde 0,5 dl fisksås salt 0,5 limefrukt, zest och juice
  • Garnering20 g jordnötter, saltrostade och krossade 10 g kokos, saltrostade och rostad 1 salladslök, finstrimlad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.