Kyckling i sötsur sås som serverades med ris. Skär kycklingen i tunna skivor. Fräs kycklingen ett par minuter på hög värme i olja och lägg i sesamoljan och pressa i vitlöken
Kyckling mangochutney. Kyckling mangochutney6-8 portioner1 kg kyckling1 tsk sambal oelek1 dl vatten1st hönsbuljongstärning1 msk Kina soya1 purjolök5 dl creme fraich2 msk mangochutneySaltPeppar Till serveringRisNågon grönsak Gör så härSkär kycklingen i lagom stora bitarBryn dem i en stekgrytaTillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelekLåt koka i ca 15 minuterSkölj och strimla purjolökenLägg purjolök, cream fraiche och mangochutney i grytanLåt koka ytterligare ca 5 minuter tills det är varmtSalt och peppra efter tycke och smak I kväll ska jag ställa in en gryta med fläskkarré i ugnen, och där ska den få stå under natten och tillagas, för i morgon ska det bli Pulled pork till middag. 1 kg kyckling
Nillas pastasallad med kyckling. Valfri mängd efter antal personer Tärnad kycklingfilé (grillad el stekt) Fullkornspasta Grönsallad efter egen smak Gurka Cocktailtoma
Kyckling och dragon tillsammans blir riktigt gott. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Bryn currypastan i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna. Strimla kycklingen grovt. 4 kycklingfiléer (ca 550 g). 3 msk grön currypasta
Här har du en kycklingrätt som innehåller flera goda smaker och det går alltid att "hotta" till det ytterligare vid servering med hjälp av soja och sambal olek
Rör om så att kycklingen bryns runtom och tillsätt därefter currypulvret. Här kommer en lättlagad kycklinggryta gjord med en blandning av indiska och thailändska smaker
En rätt som ingen i familjen kan motstå är grillade kycklingspett med jordnötssås, kyckling satay. Kycklinglårfilé, som blir mört och saftigt, marineras skuren i bitar i färsk ingefära, vitlök, mald koriande, chili, soja, lime och sesamsolja
Efter allt påtande i jorden kalasade vi på krämigaste kycklingratängen med smak av dragon. Stek kyckling (krydda med salt, peppar och dragon) och sedan bacon (låt det rinna av på ett papper)
En är att du vänder kycklingen i majsstärkelse. Det gör kycklingen extra saftig. Tillsätt kycklingen. Knyt till och vänd runt kycklingen så den täcks av majsstärkelsen på alla sidor
Igår gjorde jag en thaigryta med kyckling och rödcurry pasta, försökte efterlikna smaken i den man beställer ute på restaurang, och enligt sambon så lyckades jag rätt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.