20 g
färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller tryffelhack i olja
4 cl
konjak
salt och peppar
1 dl
viltfond (gärna hemgjord)
rikligt med vitpeppar, grovkrossad
2 msk
smör
salt
rosmarinkvist
kantareller, smörstekta
800 g
rådjursfilé 500 g spetskål, finstrimlad smör, till stekning 4 dl vispgrädde 20 g färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller tryffelhack i olja 4 cl konjak salt och peppar
Pepparsås1 dl viltfond (gärna hemgjord) rikligt med vitpeppar, grovkrossad 2 msk smör salt
Jag gör alltid min pepparsåsmed svart- och grönpeppar. När man fradgatuggandes finner henne uppe på hustaket vet man att snabbaste sättet att få ner henne är att göra henne några kycklingfilér medrosépepparsås
I lördags var vi bortbjudna och fick en jättegod kycklinggryta med ugnsrostad spetskål till. Ringla olivolja och smula flingsalt över kålen och dra ett par varv med svartpepparkvarnen
Rådjursfilé. Blanda väl och smaka av med kryddorna. Börja med såsen under tiden den kokar. Skala potatisen och koka i väl saltat vatten tills den är mjuk
En kväll på stan, bara M och jag ersattes med en kväll hemma. Lycka är då att ha en hel låda i frysen nyfylld med fina rådjursdetaljer, så en liten filé fick det bli
Avsluta med att smaka av med salt och eventuellt lite mer honung. Bryn den i olja i en ugnssäker stekpanna på hög värme några minuter, tills den fått ordentligt med färg
Ugnsgrillad spetskålmed basilikavinägrett, räkor och tomater. Lite lätt söt och salt på samma gång. Grillar du spetskål så blir den liksom lätt karamelliserad
Skär upp lammytterfilén, servera med rösti, sås och en grönsallad. Vänd kakan med hjälp av en tallrik. Salta filéerna, lägg de i en ugnsform och riv vitlök över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.