Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g rådjursfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk peppar
  • 4 kvistar timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk smör
  • 8 fasta potatisar
  • 1 dl kantareller
  • 1 ägg
  • 0,5 dl körvel, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • salt
  • peppar
  • 5 dl frityrolja
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 kruka körvel, hackad
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 schalottenlök, hackad
  • svål från fläsk, till stekning
  • 0,25 rödbeta (en liten bit för färgen)
  • 4 dl rödvin
  • 3 dl viltfond
  • 2 dl olja
  • 1 dl persilja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 dl stekfläsk, knaperstekt
  • 1 dl kantareller, hackad
  • 4 blad svartkål
  • körvel, till garnityr
  • Rådjursfilé600 g rådjursfilé 1 msk salt 1 msk peppar 4 kvistar timjan 1 klyfta vitlök 1 msk smör
  • Kroketter8 fasta potatisar 1 dl kantareller 1 msk smör 1 ägg 0,5 dl körvel, hackad 0,5 dl persilja, hackad 1 dl Västerbottensost, riven salt peppar 5 dl frityrolja
  • Panering av kroketter1 dl vetemjöl 1 ägg 2 dl panko
  • Örtsmör200 g smör, rumstempererat 1 dl crème fraiche 1 kruka persilja, hackad 1 kruka körvel, hackad 4 klyftor vitlök 1 tsk salt 1 tsk peppar
  • Rödvinssås1 schalottenlök, hackad svål från fläsk, till stekning 0,25 rödbeta (en liten bit för färgen) 4 dl rödvin 3 dl viltfond 4 kvistar timjan salt peppar 1 msk smör
  • Persiljeolja2 dl olja 1 dl persilja 0,5 klyfta vitlök
  • Servering1 dl stekfläsk, knaperstekt 1 dl kantareller, hackad 4 blad svartkål körvel, till garnityr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.