Rödvinssås1 schalottenlök, hackad svål från fläsk, till stekning 0,25 rödbeta (en liten bit för färgen) 4 dl rödvin 3 dl viltfond 4 kvistar timjan salt peppar 1 msk smör
Ringla på lite olja, rosmarin och två vitlöksklyftor (skalade och tilltryckta med kniv). Ställ in tomaterna i ugnen tillsammans med potatisen tills de mjuknat
En kväll på stan, bara M och jag ersattes med en kväll hemma. Lycka är då att ha en hel låda i frysen nyfylld med fina rådjursdetaljer, så en liten filé fick det bli
Salta och peppra rådjursfiléerna. Smaka av med salt och peppar. rikligt med vitpeppar, grovkrossad. Tillsätt kålen och låt den koka ihop i grädden ett par minuter
De här supermumsiga biffarna med potatis, rödbetor, ruccola och kapris MÅSTE du bara pröva. Vi åt dem medörtsmör, men en sås baserad på yoghurt passar också bra till
Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
När jag kikade ner i fiskdisken inför fredagsmiddagen så hade de ett bra erbjudande på färsk MSC-märkt torskrygg som var för bra att inte slå till på och då passade lösningen med fiskpaket utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.