Kjellson
Vilt

Vilt

Älggryta Lyx - Whisky

Älggryta Lyx - Whisky

Låt köttet få färg, häll sedan i vinet, vattnet, whiskyn, oxfond, viltfond, rödvinsvinägern, vispgrädden, lagerbladen, färsk timjan och salt + peppar
Renskavsgryta med kantareller och lingon

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 800 gram renskav 2 msk smör 1 odefinierad kantareller , eller annan svamp efter tillgång 2 dl vispgrädde 5 dl viltbuljong 2 msk messmör 1 tsk timjan 1 odefinierad salt 3 msk rårörda lingon 1 odefinierad peppar Köp receptet
Hjortskav

Hjortskav

Börja med tillbehör som kokt potatis till potatismos. Rensa ev. kantareller och skär dem i grova bitar. Skala och hacka lök
Viltstek med portvinssås

Viltstek med portvinssås

1. Sätt ugnen på 80 grader. Bind upp steken om den inte är nätad. 2. Koka upp vin, portvin, soja, vatten, stjärnanis, pepparkorn, vitlök, lök och timjan i en ugnssäker gryta
Viltköttbullar

Viltköttbullar

500 g viltfärs, till exempel älg. 12-3 msk viltfond på flaska. 500 g viltfärs, till exempel älg
Rasande god renskav

Rasande god renskav

2,5 msk viltfond med kantarell. 2 förp renskav 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 rejäla nävar färska kantareller (eller champinjon, skiva champinjonerna) 5 dl mellangrädde 2,5 msk viltfond med kantarell 1,5 msk rönnbärsgelé 1 msk soja 1 msk smör persilja
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

2 msk viltfond (eller kalvfond). 700 g älgstek 350 g kantareller, färska 2 msk vetemjöl 2 gula lökar 1 klyfta vitlök 2 dl rött vin 7 dl vatten 2 msk viltfond (eller kalvfond) 3 lagerblad 4 enbär 2 msk svartvinbärsgelé 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 1 dl lingon 1 tsk soja (kinesisk) 0,5 tsk salt svartpeppar, nymald smör (till stekning)
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Skär köttet i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar
Renskavsgryta med lingon

Renskavsgryta med lingon

Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker
Ugnsstekt älgfilé med sötpotatispuré & madeirasås

Ugnsstekt älgfilé med sötpotatispuré & madeirasås

Häll i viltbuljong och reducera ner till hälften. 4 dl vilt buljong. Madeira sås2 schalottenlökar 1 msk smör 2-3 dl madeira, vin 1 dl crème fraiche 1 dl grädde 4 dl vilt buljong 1 msk ljust redningsmjöl peppar
Tjälknöl på vilt

Tjälknöl på vilt

1,5 kg fryst benfritt viltkött (älg eller hjort). Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av ugnen på 75 grader
Hjortstek på Älgövis

Hjortstek på Älgövis

viltfond. Stek1 kg hjortstek (eller älgstek) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär, krossade 33 cl mörkt öl viltfond färsk rosmarin,
Rådjurssadel med potatisgratäng

Rådjurssadel med potatisgratäng

Rådjur. Värm ugnen till 175 grader. Putsa sadeln från eventuella hinnor och gnid in den med smöret. Salta och peppra rikligt
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond). Sås2-3 schalottenlökar 1 msk smör 2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond) 3 msk sherry 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche) ca 4 msk messmör 2 msk lingon, rårörda 2 tsk fransk senap 2 msk japansk soja (helst tamari) sv salt ev peppar
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Hargryta

Hargryta

Stycka haren i mindre bitar. Lägg i kärl. Blanda och slå på marinaden. Ställ i kyl minst ett dygn. Bryn baconet lätt, därefter löken och champinjonerna
Wallenbergare på vilt

Wallenbergare på vilt

Wallenbergare på vilt2 kg älgfärs 1 kg nötfärs 20 äggulor 5 äggvitor 1,5 l vispgrädde 20 krm salt. Rårörda lingon
Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

3 dl viltfond. Rödvinssås1 schalottenlök, hackad svål från fläsk, till stekning 0,25 rödbeta (en liten bit för färgen) 4 dl rödvin 3 dl viltfond 4 kvistar timjan salt peppar 1 msk smör