Rosastekt rådjursfilé med pepparsås och tryffelstuvad spetskål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g rådjursfilé
  • 1500 g spetskål, finstrimlad
  • 1 smör, till stekning
  • 14 dl vispgrädde
  • 120 g färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller tryffelhack i olja
  • 14 cl konjak
  • 1 salt och peppar
  • 11 dl viltfond (gärna hemgjord)
  • 1 rikligt med vitpeppar, grovkrossad
  • 12 msk smör
  • 1 salt
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 kantareller, smörstekta
  • 1800 g rådjursfilé 500 g spetskål, finstrimlad smör, till stekning 4 dl vispgrädde 20 g färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller tryffelhack i olja 4 cl konjak salt och peppar
  • 1 Pepparsås1 dl viltfond (gärna hemgjord) rikligt med vitpeppar, grovkrossad 2 msk smör salt
  • 1 Servering rosmarinkvist kantareller, smörstektaFräs kålen lätt i smör i en panna. Koka ihop grädden till hälften i en kastrull. Tillsätt kålen och låt den koka ihop i grädden ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i tryffeln och ställ åt sidan, håll varmt. Salta och peppra rådjursfiléerna. Stek dem lätt några minuter på varje sida i en stekpanna. Häll över konjak och låt den fräsa in. Ta upp köttet och kolla innertemperaturen, ca 55° för ett rosa kött, och lägg det i folie. Häll viltfonden i pannan och lägg i peppar. Låt det koka upp och vispa i lite rumstempererat smör. Sila såsen och smaka av. Skär upp köttet och servera det med kålen, pepparsåsen och potatispuré eller tärnad, stekt potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.