Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå till lammytterfilé
Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme. Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver
Skiva lammet i stora skivor i längsledLägg samman två skivor med chevre mellan och bind dem samman. Skala och skiva potatisenKoka samman de övriga ingredienserna
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kålen och låt den koka ihop i grädden ett par minuter. Skär upp köttet och servera det med kålen, pepparsåsen och potatispuré eller tärnad, stekt potatis
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet
Lammytterfilè med husets chimichurri och rösti med getostcréme Lammytterfilé för fyra. Den nya chilifavoriten blommar ymnigt med sina små vita, en liten frukt av Hot Lemon fick bidra med sin hetta och citrussmak
lammytterfilé. Blanda örter och finhackad vitlök och gnid in filéerna med ört- och vitlöksblandningen. Bryn lammfiléerna runt om i en stekpanna med smör
Hemma hos oss är lammytterfilé en riktig favorit och tabbouleh är gott och fräscht att ha till. Blandade ihop detta med den förvällda bulgurn och tillsatte olivoljan och saften från den andra citronen och rörde om och lät blandningen stå och vila
Sila skyn och red den med en mjöl/smörblandning. Servera som på bilden med lite ärtor. Stek lök, morot och selleri i smör tillsätt bouqueten samt pepparn, stek i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.