Det är farligt att laga mat med andra. Valet föll på Roganjosh, en härligt röd lammgryta. Särskilt om den man lagar mat med helt saknar spärrar, precis som en själv
Tillsätt ingefäran och vitlöken och lät det fräsa med i en minut. Roganjosh är en rätt som kommer ifrån Kashmir (även om den kanske har Persiskt ursprung)
Som utgångspunkt hade vi ett recept från Jamie Oliver som jag sedan vegetarifierade - i originalreceptet ska det vara lamm men jag gjorde istället med blomkål
Tillsätt ett par skvättar kokande vatten, roganjosh-pastan och kikärtorna med spad. Späd med kokande vatten om den blir för torr och mosa lite av grönsakerna om du vi ha "grötigare" konsistens
Tillsätt olja och yoghurt och blanda med fingrarna till en smulig deg. Ta lite vitlök och tryck in det med fingrarna det på brödets ovansida, lägg sedan på koriander/salladslök och tryck in det i degen
Servera med ris, sallad, gärna medvitlöksnaan eller vanlig naanbröd. Du gör curryn själv med en härlig blandning av massa kryddor, det kommer dofta ljuvligt i hela hemmet när grytan puttrar
Som Joe Rogan skulle ha sagt. Dessa toppar är saftiga och söta med en självklar smak av kokos. Kom Mackan hem till mig - och berättade att han hade bakat kokostoppar dagen innan, det började omedelbart vattnas i min mun och jag föreslog att vi skulle baka med en gång
Värm en stor gryta, med tillhörande lock där allt tål att sättas in i ugnen, på medelvärme. Ta upp kryfddorna och lägg dem i en mortel tillsammans med de torkade röda chilifrukter
Jag tog med mig ingredienser till favoriten Tikka Masala. Vi älskar vitlök allihop, så vi hade även på lite pressad vitlök på degen innan den stektes så vi fick mumsiga vitlöksnaan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.