1 smörBlanda
jäst med vattnet, låt stå i 10 min. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Tillsätt olja och yoghurt och blanda med fingrarna till en smulig deg. Blanda därefter i degvätskan och rör ihop till en mjuk och smidig deg, degen är lite kladdig.Knåda den en stund och tillsätt eventuellt mer mjöl om den känns för kladdig. Täck bunken med en plast och låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar eller i kylen över natten. Ta in en ugnsplåt mitt i ugnen. Värm ugnen till 225° och ha ovanvärme på (värmen ska komma från ovansidan av ugnen). Dela degen till 6 bitar och forma till bollar, täck med bakduk. Kavla ut en degbit på mjölat bakbord ca 20 cm lång oval eller till ett runt bröd. Ta lite vitlök och tryck in det med fingrarna det på brödets ovansida, lägg sedan på koriander/salladslök och tryck in det i degen. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Lyft över brödet och grädda på bara en sida tills den får färg på undersidan och blir lite bubblig upptill.Lyft sedan över brödet och lägg på den varma plåten i ugnen med garneringssidan uppåt.När brödet fått lite färg upptill, ca 1-2 min, tar du ut och penslar med smält smör. Lägg på en tallrik och täck brödet.Jag brukar täcka med en annan tallrik och ha den på glänt. Gör så med alla bröd och servera helst nygräddade och varma.
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort igen så den löses upp
Blanda 5 dl mjöl, torrjäst, salt och socker i en bunke. Häll över ljummen mjölk och smält smör. Om du använder färsk jäst rör du ut den först i mjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.