Rogan josh är en rätt som kommer ifrån Kashmir (även om den kanske har Persiskt ursprung). Personligen tycker jag detta är en mycket god rätt så jag uppmanar er att testa den om ni inte har provat den redan
På den indiska matlagningskursen gjorde vi lamm i spenat en gång och det var den enda rätten jag inte tyckte om, däremot gillade jag den vegetariska tofu versionen av den
Jag och min man älskar indisk mat men äter det allt för sällan. Denna gång blev det Rogan Josh. Därför tyckte jag det var dags att göra en indisk gryta
Valet föll på Rogan josh, en härligt röd lammgryta. Rogan josh får bli en annan post. Det hela började rätt sansat med att jag sa att jag köpt ett lamm av grannen, och vi började spinna loss på lite indiskt
Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Kör till en slät blandning i en mixer. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika
Gott och kryddigt, om du inte gillar lamm så ta nötkött. 4 personer500 gr lammgrytbitar3 morötter skurna i tärningar2 lökar i tärningar2 vitlöksklyftor i bitar (ta bort grodden i klyftan så får du en godare smak)1 burk cocosmjölk vi kör kung markatta1 dl vatten+ mer att späda med2 dl röda linser1/2 påse frysta rotsaker, jag använde ICAs I love ecoGaram masalasalt och pepparolja att steka iBryn grytbitarna i olja när de fått färg stek med grönsakerna, när dom börjar bli mjuka så krydda med garam masala, salt och peppar
Den här påminde mig om hur det är äta indisk mat i låt oss säga Nairobi eller Singapore (har inte varit i Indien, bara på ställen där det finns exilindier
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.